Vandaag is vrijdag 22 oktober
H. Johannes Paulus II
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 17 oktober    Evangelie van 2021-10-17
begintijd14:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelGelderse Bedevaart - Maria van Renkum
beschrijving

Op zondagmiddag 17 oktober 2021 vindt in het bekende Mariabedevaartsoord Renkum de jaarlijkse traditionele Gelderse bedevaart plaats ter ere van Onze Lieve Vrouw van Renkum, de Vrouwe van Gelderland. Voor deze bedevaart zijn speciaal de gelovigen uit Gelderland uitgenodigd, maar ook van buiten Gelderland bent u van harte welkom!

Kosten deelname: vrijwillige bijdrage voor de bestrijding van de hoge onkosten. Vervoer: op eigen gelegenheid

Hoofdcelebrant is pastoor H. Zemann van de parochies St. Lucas en St. Maarten (regio Barneveld, Harderwijk, Leusden) . Het programma met bedevaartsliederen wordt muzikaal begeleid door een gelegenheidskoor onder leiding van dirigente mevr. Regina Witte Koppen uit Zevenaar e.o.

Het programma begint 14.00 uur met een bloemenhulde in de kerk ter ere van Onze Lieve Vrouw van Renkum gevolgd door het rozenkransgebed 14.30 uur: feestelijke Eucharistieviering 15.45 uur: uitstelling Allerheiligste met Lof 16.00 uur: afsluiting Vanaf circa 16.15 uur is er in de pastorie e/o terras gelegenheid voor koffie/thee met versnapering.

Kinderen kunnen meelopen in de bloemenprocessie. Ze dienen dan uiterlijk 13.45 uur in de kerk aanwezig te zijn.

De kerk is bereikbaar vanuit Arnhem en Wageningen met buslijn 352, uitstaphalte Don Boscoweg Renkum.

Mariabeeld
Het Mariabeeld in de Onze Lieve Vrouw Ten-hemelopneming kerk te Renkum (Parochie Z. Titus Brandsma) wordt al vele eeuwen vereerd. Uit de archieven blijkt dat het eikenhouten beeldje (gemaakt rond 1350) al in 1380 in Renkum stond en werd vereerd door mensen uit de hele streek. Ook de hertogen van Gelre gingen op pelgrimage naar het beeld en namen geschenken mee. Rond 1400 werd de Schutterij O.L. Vrouwe Gilde opgericht om het kapelletje en het beeld te beschermen.

info

(0317) 31 23 31 (dagelijks 9.00-11.30 uur)
secretariaat@mariavanrenkum.nl
www.mariavanrenkum.nl

locatieR.K. Kerk OLV Tenhemelopneming, Dorpsstraat 1
plaatsRenkum (Gelderland)
postcode68
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl