Vandaag is woensdag 26 januari  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneervanaf dinsdag 18 januari    Evangelie van 2022-01-18
begintijd14:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelCursus - Bezinnend autobiografisch schrijven
beschrijving

Op het Diocesaan Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood te Heiloo wordt in de eerst maanden van 2022 een cursus georganiseerd Bezinnend autobiografisch schrijven onder de sprekende naam Stroom van Leven.

Stroom van Leven
Voel jij de behoefte om de balans op te maken? Terug te kijken op hoe jouw leven tot nu toe is verlopen? Stil te staan bij hoe het nu gaat? Te ontdekken hoe jij jouw reis wilt vervolgen? En dat vanuit een ruimer of, zo je wilt, spiritueel perspectief?

Tijdens deze cursus doe je dat al schrijvend met als inspiratiebron een aantal gedichten over rivieren, o.a. van Tom van Deel, Ida Gerhardt en Bram Vermeulen. De rivier als metafoor voor het leven is van alle tijden. De gedichten nodigen je uit telkens vanuit een andere invalshoek naar jouw leven te kijken.

Schrijven is een middel om dichter bij jezelf te komen. Het gaat er niet om iets moois te maken, dus talent is niet nodig. De bedoeling is om al schrijvend te ontdekken wat er ‘van binnen’ leeft en daar op papier en in het dagelijks leven uitdrukking aan te geven. Zo ontdek je hoe het Leven in jou wil stromen en hoe je dat de ruimte kunt geven.

Cursusleiding
Annemarie Pronk geeft cursussen waarin zij bezinning stimuleert met behulp van creatieve werkvormen. Zij heeft de sociale academie en de hbo-theologie gedaan en de laatste jaren volgde zij diverse nascholing om schrijfactiviteiten te begeleiden.

Details

data: 18 januari, 1 februari, 15 februari, 1 maart, 15 maart, 29 maart en 12 april 2022
tijd: van 14.00 tot 16.00 uur
prijs: € 90 p.p. (zeven bijeenkomsten inclusief koffie/thee)
locatie: Engelenzaal in het Gastenhuis in het Julianaklooster
Hoogeweg 65, Heiloo

info

info@olvternood.nl
www.olvternood.nl

locatieDiocesaan Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Hoogeweg 65
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl