Vandaag is zaterdag 25 juni
Onbevlekt Hart van Maria
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Bisdom Utrecht
(B Utrecht)

Bisdom Utrecht

Website E-mail

Postbus 14019
3508 SB Utrecht

Maliebaan 38-40
3581CR  Utrecht

tel (030) 233 80 30
fax (030) 23 11 962

Diocesane Kerkelijke
Caritas Instelling (DKCI)
Kerkaan 22
3828 EB  Hoogland (Amersfoort)
tel (06) 42 95 28 62

www.yougle.nl

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 27 mei t/m donderdag 2 juni    Evangelie van 2022-05-27
 titelBisdombedevaart naar Ierland
beschrijving

Vanwege corona kon de geplande bedevaart van het Aartsbisdom Utrecht naar Ierland in 2020 helaas niet doorgaan. Het voornemen om met pelgrims deze bijzondere reis te maken bleef echter onverminderd sterk. Daarom wordt samen met bedevaartorganisatie Huis voor de Pelgrim in 2022 een nieuwe bedevaart naar Ierland georganiseerd.

Het groene Ierland staat bekend om de mooie natuur en de rijke rooms-katholieke historie. Missionarissen uit Ierland verkondigden het geloof op het Europese vasteland, één van de bekendste is de nationale heilige St. Patrick. Maar ook ‘onze’ St. Willibrord, apostel van de Lage Landen en patroonheilige van de Nederlandse Kerkprovincie en ons Aartsbisdom Utrecht, verbleef 13 jaar in een Iers klooster voordat hij hier met elf medemonniken het geloof in Christus en het Evangelie kwam brengen. De bedevaart wordt begeleid door mgr. Woorts en vicaris Cornelissen: “Wij hopen dat velen met ons meegaan op deze bijzondere bedevaart!”

Wat kunt u verwachten?
Het is een actieve bedevaart met de nodige wandelingen, deelnemers moeten goed ter been zijn.

Op 27 mei vliegt u van Amsterdam naar Dublin, de hoofdstad van Ierland. In Dublin maakt u een bustour met diverse stops en bezoekt u onder andere Trinity College met de Book of Kells. Op dag twee brengt u een bezoek aan Saint Patrick Centre en het graf van Saint Patrick in Downpatrick. Ook staat Saint Patrick’s Roman Catholic Cathedral in Armagh op het programma. De derde dag gaan we naar het Mariaheiligdom Knock, waar we ook de Eucharistie vieren. ‘s Middags volgt een bezoek aan de berg Croagh Patrick, met aan de voet het beeld van Sint Patrick.

De vierde dag staat in het teken van een bustocht door het natuurgebied Connemara. In het hart van de Connemarabergen ligt de 19de eeuwse Kylemore Abbey met een prachtige kerk in neogotische architectuur, de ommuurde Victoriaanse tuin en traditioneel aardewerk. ‘s Middags reizen we door natuurgebied de Burren. Op dag 5 bezoeken we de beroemde Cliffs of Moher, die bestaan uit kalksteen. Ook gaan we naar de Rock of Cashel. Op deze plek bekeerde Sint Patrick koning Aengus tot het christendom. De zesde dag staat Saint Brigids Well op het programma, Sint Brigida geldt als de belangrijkste Ierse heilige na Sint Patrick. Verder bezoeken we deze dag Glendalough. Op de slotdag gaan we naar Mount Argus in Dublin, waar pater Karel van de congregatie der Passionisten in Ere (België) velen troost en genezing bood. En we vliegen deze dag terug naar Nederland. Uiteraard vieren we elke dag de Eucharistie.

Kosten
De kosten per pelgrim zijn € 1230 (toeslag eenpersoonskamer € 260 – let op: zeer beperkt beschikbaar).

De reissom is inclusief: retourvlucht Amsterdam Schiphol – Dublin (inclusief ruimbagage); vervoer per luxe touringcar met ervaren chauffeur volgens het programma in Ierland; zes overnachtingen in goede hotels op basis van halfpension; lunch op dag 1 en lunchpakket op dag 3, 6 en 7; excursies en entreegelden zoals in het programma beschreven; reis- en toeristenbelasting.

Niet bij de reissom inbegrepen zijn: vervoer van en naar de luchthaven in Nederland; reis- en annuleringsverzekering, lunches op dag 2, 4 en 5, consumpties en uitgaven van persoonlijke aard; collectegeld aan kerken; eventuele entreegelden buiten het gestelde programma en fooien.

Meer informatie / aanmelden:
Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u contact opnemen met Ben Lokate, tel.: 030 2361570, e-mail: lokate@aartsbisdom.nl
Uitgebreide programma-informatie en het aanmeldformulier vindt u ook op de website van het Huis voor de Pelgrim: klik hier.

Let op: sinds ‘Brexit’ is voor een bezoek aan Noord-Ierland een paspoort nodig. Deelnemers hebben dus niet voldoende aan enkel een ID-kaart.

info

www.aartsbisdom.nl/home/bedevaarten/bedevaarten-buiten-aartsbisdom/ierland

organisatieBisdom Utrecht
locatie
plaatsIerland (Ierland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl