Vandaag is donderdag 26 mei
Hemelvaartsdag
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
Centrum voor Parochiespiritualiteit
(Parochiespiritualiteit)

Centrum voor Parochiespiritualiteit

Website E-mail

Het Centrum voor Parochiespiritualiteit (CPS) wil parochies in Nederland inspireren en ondersteunen bij de verdieping van een doorleefd katholiek geloof en de opbouw van parochiegemeenschappen.

Centrum voor Parochiespiritualiteit
Heijendaalseweg 300
6525 SM Nijmegen

tel: (024) 355 80 29 (via receptie klooster Brakkenstein)
www.parochiespiritualiteit.org

facebook.com/centrumvoorparochiespiritualiteit

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 30 maart    Evangelie van 2022-03-30
begintijd20:00 uur
eindtijd21:00 uur
 titelWebinar - Veertigdagentijd
beschrijving

In de Veertigdagentijd van 2022 organiseert het Centrum voor Parochie Spiritualiteit (CPS) drie verdiepende en bezinnende webinars op drie woensdagavonden. De webinars vinden plaats van 20 tot 21 uur via Zoom. Het overkoepelende thema is ‘God zoeken’. Wat betekent dat? En hoe doe je dat in deze tijd?

  • Woensdag 9 maart
    Het eerste webinar op woensdagavond 9 maart 2022 wordt verzorgd door CPS-stafmedewerker Jim Schilder sss; hij zal het hebben over ‘luisteren’ – luisteren in de Bijbel, in monastieke tradities, luisteren naar elkaar.
  • Woensdag 16 maart
    Het tweede webinar op woensdagavond 16 maart 2022 wordt verzorgd door CPS-stafmedewerker Tim Schilling; hij zal spreken over ‘de weg van de schoonheid naar God’. Bij ‘schoonheid’ denkt men gauw aan stralende jonge mensen of aan schitterende kunstwerken in musea. Maar eigenlijk is schoonheid overal te vinden, zelfs in wat in eerste instantie lelijk lijkt, want schoonheid is een eigenschap van God, en God is de bron van alles wat bestaat. Door de schoonheid spreekt God ons aan en nodigt Hij ons uit om dichter bij te komen. Tijdens deze bezinning verkent Tim met de deelnemers ‘de weg van schoonheid naar God toe’. Wat betekent het voor de gelovige om dit pad te bewandelen? Hoe kan meer aandacht voor God ‘het Schone’ ons geloof versterken? En hoe kunnen kerken op een schonere manier het evangelie verkondigen?
  • woensdagavond 30 maart
    Het derde webinar op woensdagavond 30 maart 2022 wordt verzorgd door rector Patrick Kuipers van het Ariënsinstituut te Utrecht; hij zal spreken over ‘het Paastriduüm - hoogtepunt van het liturgisch jaar’. Heel wat mensen kijken elk jaar op televisie naar de Passion, waarbij de laatste dagen en uren van Jezus in een Nederlandse stad, met eigentijdse teksten en liederen in beeld wordt gebracht. Anderen geven de voorkeur aan een uitvoering van de Matthäuspassion van Bach of kijken naar een film over het leven van Jezus. Blijkbaar spreekt dit oude verhaal na twintig eeuwen nog steeds tot de verbeelding.

info

cps.nijmegen@kloosterbrakkenstein.nl
www.parochiespiritualiteit.org

organisatieCentrum voor Parochiespiritualiteit
locatieMissiezusters ssps, Heilig Hart Klooster, Zusterstraat 20
plaatsSteyl (Limburg)
postcode59
bisdomRoermond
doelgroepPriesters en religieuzen Priesters en religieuzen
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl