Vandaag is woensdag 17 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Huis voor de Pelgrim

Huis voor de Pelgrim

Website E-mail

Raadhuisplein 1
6226 GN Maastricht

(043) 321 57 15

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 13 t/m woensdag 19 oktober    Evangelie van 2022-10-13
 titelIn het voetspoor van Pater Pio
beschrijving

Huis voor de Pelgrim organiseert van 13 t/m 19 oktober 2022 weer een rondreis naar Italië - in het voetspoor van Pater Pio.

Tijdens onze bedevaart zoeken we Pater Pio thuis in Zuid-Italië op. Daar, in streken als Campanië en Apulië, lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Authentieke dorpjes verbergen zich achter magnifieke stadjes. Met daaromheen een van de mooiste landschappen van Europa.

Pater Pio van Pietrelcina is ongetwijfeld een van de populairste heiligen van de laatste jaren. Je komt in Italië haast geen taxi of vrachtwagen tegen zónder zijn beeltenis. Al is het maar een klein gebedsprentje op het dashboard. Haast elke Italiaanse dorspkerk heeft wel een zij-altaar of nis, waar een afbeelding van de in 2002 heilig verklaarde pater Pio te vinden is.

De pater kapucijn sprak bij leven al veel mensen aan. Zijn vroomheid en zijn ascetische levensstijl maakten op velen diepe indruk. Toen hij in 1968 overleed, gold hij voor velen al als een belangrijke heilige van deze tijd. Het klooster in San Giovanni Rotondo, waar hij het grootste deel van zijn leven gewoond had, groeide al snel uit tot een bedevaartoord. Tegenwoordig trekken er elk jaar miljoenen pelgrims naartoe.

Tijdens onze reis gaan we op pad met pater Pio en bezoeken de plekken waar hij woonde. We bezoeken zijn geboortedorp, de kathedraal waar hij tot priester werd gewijd en zijn graf in San Giovanni Rotondo. Tevens verkennen we de regio met een prachtige stad als Napels, de bedevaartplaats Monte Sant’Angelo en andere pareltjes in het door toeristen nog niet ontdekte Zuid-Italië. Ook genieten we van de heerlijke Zuid-Italiaanse keuken, bijvoorbeeld in een idylisch gelegen olijvenboerderij.

info

(043) 321 57 15
info@huisvoordepelgrim.nl
huisvoordepelgrim.nl/onze-reizen/zuid-italie/overzicht

organisatieHuis voor de Pelgrim
locatie
plaatsItalie
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl