Vandaag is vrijdag 9 juni  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
De Wandelmaat
(Wandelmaat)

De Wandelmaat

Website E-mail

Ontmoeting en verwondering,
thuis raken in de kloostersfeer,
gemoedelijk met elkaar oplopen,
soms in stilte,
ziedaar de ingrediënten van kloosterwandelreizen. Ons wandelen ademt de sfeer van een pelgrimswandeling.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 9 t/m vrijdag 12 augustus 2022    Evangelie van 2022-08-09
 titelBrabants kloosterpad
beschrijving

Waar gaan we naartoe?
Deze vier dagen maken we kennis met het klooster waar de norbertijnen wonen en een voormalig klooster van de kapucijnen wat nu een pelgrimsklooster is. We wandelen elke dag in een rustig en ontspannen tempo. We nemen een dagrugzakje mee. Onderweg zullen we stilstaan bij kerkjes en kapelletjes. We lopen delen van bestaande trajecten van het Brabants Kloosterpad vanuit het klooster in Heeswijk en het pelgrimsklooster in Velp. (maximaal 18 km). We maken kennis met het leven van kloosterlingen en ontmoeten andere pelgrims. We maken soms gebruik van het openbaar vervoer.

We verkennen drie etappes van het Brabants Kloosterpad van Heeswijk naar Velp (bij Grave). We overnachten een nacht in de Abdij van Berne in Heeswijk en twee nachten in het pelgrimsklooster/voormalig Emmausklooster in Velp.

Wat gaan we doen?
We wandelen delen van de etappes van het Brabants Kloosterpad. We lopen kortere routes om heel rustig te kunnen lopen. Het gaat niet om het doel, maar om de weg!!

Elke dag maken we een wandeling met een dagrugzakje van 10 - 18 km. We maken kennis met het Brabants kloosterleven van vroeger en nu. Onderweg hebben we speciaal oog voor kerkjes en kapelletjes. We lopen door natuurgebieden en over landelijke weggetjes. We wandelen als pelgrims rustig en aandachtig en genieten van de omgeving. We laten ons hierdoor inspireren. In deze sfeer is er vaak ruimte voor zinvolle ontmoetingen met de groepsgenoten.

Van dag tot dag

  • Op dinsdag ontmoeten we elkaar ‘s morgens in de Abdij van Berne in Heeswijk. Vandaar verkennen we het klooster en zijn omgeving. We maken een mooie wandeling langs de rivier de Aa en wandelen naar het kasteel van Heeswijk.( Ongeveer 10km) We overnachten in het klooster.
  • Op woensdag na de ochtenddienst en ontbijt vertrekken we voor een deel van etappe 2 van het kloosterpad naar Uden.( Ongeveer 17 km ). We nemen een lunchpakket mee voor onderweg. In Uden gaan we langs kerken en museum Krona (religieuze kunst). We nemen de bus en overnachten in (voormalig) Emmausklooster te Velp.
  • Op donderdag maken we een rondwandeling waarin we een deel van de etappe 5 van het Kloosterpad lopen. We nemen een lunchpakket mee voor onderweg. We wandelen door het prachtige natuurgebied van het Raamdal. En keren naar het klooster waar we weer overnachten. (ongeveer 17 km)
  • Op vrijdag vertrekken we na het ontbijt. We lopen een deel van de etappe 4 van het kloosterpad naar Ravenstein. De route voert door het mooie natuurgebied van Keent in de uiterwaarden van de maas. In Ravenstein lunchen we. ( ongeveer 12 km)

Bij wie zijn we te gast?

  • Abdij van Berne
    Wij zijn te gast bij de kloostergemeenschap van de norbertijnen. Zij vormen een open gemeenschap. Ze begeven zich vaak buiten het klooster om pastorale zorg te verlenen. Zoals in de meeste kloosters vormen de gebedsdiensten en maaltijden de ordening van de dag. Wij nemen zo veel mogelijk hieraan deel. We overnachten in het gastenverblijf van het klooster.
  • Emmausklooster
    Dit voormalig kapucijnenklooster ontwikkelt zich tot een pelgrimsklooster. Hier kun je andere pelgrims treffen. Daarnaast komen er diverse groepen voor activiteiten op het gebied van bezinning. We overnachten in het gastenverblijf en eten met de andere gasten in de refter. We kunnen deelnemen aan korte meditatie in de kapel.

info

(06) 37 199 723
info@dewandelmaat.nl
www.dewandelmaat.nl/wandeltochten/pelgrimsverkenningen-op-het-brabants-kloosterpad

organisatieDe Wandelmaat
locatieAbdij van Berne, Abdijstraat 49
plaatsHeeswijk-Dinther (Noord-Brabant)
postcode54
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl