Vandaag is maandag 5 juni  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 10 september 2022    Evangelie van 2022-09-10
begintijd14:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelOpen kloostertuin en -kerk
beschrijving

Van mei tot en met oktober zullen we de kloostertuin en -kerk van Stadsklooster San Damiano elke tweede zaterdagmiddag van de maand openstellen voor belangstellenden. Het is dan mogelijk om een oase van rust midden in de stad te bezoeken waar je vrij kunt wandelen, even kunt zitten en je de vogels om je heen hoort zingen.

Ook kun je a.d.h.v. een boekje op audiotour op je eigen telefoon een bezinnende wandeling maken langs twaalf plekken in de tuin waarbij je wordt meegenomen in de spiritualiteit van Franciscus en Clara van Assisi. Zij zijn de inspiratiebronnen van de bewoners van het Stadsklooster.

De kloostertuin is in ontwikkeling. Sinds vorig jaar werken we met vrijwilligers uit de buurt aan meer inheemse biodiversiteit in de tuin. Zo creëren we nog meer leven, kleur en beleving in de tuin.

De kloosterkerk is ook open tijdens deze middagen (m.u.v. 9 juli). Je kunt hier rustig even rondkijken, plaatsnemen en een kaarsje branden.

Je zult in de kloostertuin en -kerk ontvangen worden door de bewoners van het Stadsklooster, we maken graag een praatje met je.

De kloostertuin en -kerk zijn open op zaterdag 14 mei, 11 juni, 9 juli (alleen de tuin is open), 13 augustus, 10 september en 8 oktober van 14.00 – 16.00 uur. Dan staat de poort in de kloostermuur aan de Van der Does de Willeboissingel 12 en de kloosterkerkdeur voor je open.

info

www.stadskloostersandamiano.nl

locatieStadsklooster San Damiano, Van der Does de Willeboissingel 12
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl