Vandaag is dinsdag 28 juni  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervanaf zaterdag 28 mei    Evangelie van 2022-05-28
 titelJulianazusters - Zorg uit handen
beschrijving

De tentoonstelling ‘Julianazusters: Zorg uit handen’ is een eerbetoon aan de vrouwen achter de religieuze congregatie Liefdezusters van de H. Juliana van Falconieri, ofwel: de Julianazusters.

De Julianazusters, ook wel ‘Juliaantjes’ genoemd, zetten zich vanaf 1914 in voor gezinszorg, wijkzorg en later ook voor kraamzorg. Zij stonden aan de wieg van wat nu maatschappelijk werk wordt genoemd. Het harde werken van de zusters was onlosmakelijk verbonden met hun geloofsleven. Vanuit een diep geloof zetten zij zich in voor de liefdewerken. De tentoonstelling is opgesteld in het voormalige moederhuis, het Julianaklooster in Heiloo. Aan de hand van tientallen foto’s en persoonlijke verhalen van de Julianazusters wordt hun werk en leven gepresenteerd.

U bent van harte welkom om de permanente tentoonstelling te bezichtigen in het Gastenhuis Onze Lieve Vrouw ter Nood dat is gevestigd in het Julianaklooster te Heiloo. De tentoonstelling in het Julianaklooster is vanaf 28 mei 2022 elke tweede en vierde zaterdag van de maand te bezoeken, tussen 10.00 - 12.00 en 14.30 - 17.00 uur. Tijdens de openstellingsdagen kunt u ook de documentaire ‘De Juliaantjes’ (2015) van Verhalis bekijken. De toegang is gratis, donaties zijn welkom.

Details

  • Vanaf zaterdag 28 mei 2022
  • Elke tweede en vierde zaterdag van de maand
  • 10.00-12.00 uur en 14.30-17.00 uur

info

olvternood.nl/julianazusters-permanente-tentoonstelling-olvternood-heiloo

locatieJulianaklooster, Hoogeweg 65
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl