Vandaag is maandag 26 september  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Jong Katholiek

Jong Katholiek

Website E-mail

Postbus 13049
3507 LA  Utrecht

(030) - 232 69 23

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 30 september t/m zondag 2 oktober    Evangelie van 2022-09-30
(Sint Hiëronimus)
begintijd17:00 uur
eindtijd14:00 uur
 titelJongerenweekend Liefde & Seksualiteit
beschrijving

Van vrijdag 30 september t/m zondag 2 oktober 2022 organiseert Jongkatholiek samen met het gezins- en jongerenpastoraat van het Bisdom Breda een jongerenweekend. Jongeren van 14-30 jaar zijn van harte uitgenodigd.

Liefde en seksualiteit zijn belangrijke onderwerpen en onze Kerk heeft daar een duidelijke visie over. Eentje die ons geluk voor ogen heeft. Tijdens dit weekend willen we echt ‘in de materie’ duiken, in de hoop dat het jullie helpt om echt goede keuzes voor je leven te maken. We zien het als een investering in de sterke gezinnen van de toekomst. Sinds de start van deze vorming eind 2020 hebben 90 jongeren meegedaan. 

Gods plan
Kapelaan Simons start met een uitleg over de Theologie van het Lichaam die is uitgewerkt door de heilige Paus Johannes Paulus II. Hij helpt ons om te zien wat Gods plan met de mens is, vanaf het eerste begin.

Antwoorden
Vandaar gaan we door naar de ‘praktijk’. Een echtpaar zal spreken over de verkerings- en verlovingstijd. Je moet denken aan antwoorden op vragen als: “Hoe weet ik nu of hij/zij de ware is?” “Wat is de plaats van de seksualiteit in je verkeringstijd?” Daarnaast zullen verschillende gastsprekers ingaan op thema’s als: natuurlijke geboorteregeling, pornografie - wat doet het met je en hoe kom je er los van- en krijg je antwoord op al jouw vragen.

Praktisch
Het weekend is in conferentiecentrum Bovendonk, Hofstraat 8 in Hoeven. Je kunt opgehaald worden vanaf het station van Etten-Leur. Voor logies en volpension zijn de kosten € 65

Mochten de kosten een probleem zijn, laat het ons weten. Je kunt je via het aanmeldformulier rechts op deze pagina aanmelden voor dit weekend. Doe dat vóór 15 september 2022, dan sluit de inschrijving.

info

gezin@bisdombreda.nl
sintfranciscuscentrum.nl/gezinspastoraat/jongerenweekend-liefde-seksualiteit-2022

organisatieJong Katholiek
locatieBovendonk, Hofstraat 8
plaatsHoeven (Noord-Brabant)
postcode47
bisdomBreda
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl