Vandaag is dinsdag 28 juni  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzaterdag 25 juni    Evangelie van 2022-06-25
(Onbevlekt Hart van Maria)
begintijd09:30 uur
eindtijd10:30 uur
 titelHoogfeest van Sint-Adelbert
beschrijving

Dit jaar is het precies 1100 jaar geleden dat het gebeente van de Heilige Adelbert vanuit zijn grafkapel werd overgebracht naar het kleine houten klooster van zusters dat door Graaf Dirk I gebouwd was op een van zijn landgoederen. Dit was op de plaats van de huidige Abdij. Om dit te gedenken, en te vieren natuurlijk, zullen er dit jaar enkele momenten zijn waarbij wij als communiteit stil zullen staan bij deze feestelijke gebeurtenissen.

Op zaterdag 25 juni 2022 wordt om 9.30 uur een feestelijke Eucharistieviering gevierd om het Hoogfeest van Sint-Adelbert te vieren.

info

www.abdijvanegmond.nl/agenda/hoogfeest-van-sint-adelbert

locatieAbdij van Egmond, Abdijlaan 26
plaatsEgmond-Binnen (Noord-Holland)
postcode19
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl