Vandaag is dinsdag 5 december  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 26 november 2022    Evangelie van 2022-11-26
 titelUitreiking Elisabethcertificaat
beschrijving

In 2020 vond vanwege de coronapandemie geen prijsuitreiking plaats van de diaconieprijs Brood en Rozen, maar werd het Elisabethcertificaat uitgereikt als een blijk van waardering voor alle diaconale initiatieven die parochies en instellingen in de eerste golf van de pandemie hadden ondernomen voor de meest kwetsbare mensen. Alle 74 aangemelde activiteiten ontvingen een speciaal ontworpen Elisabethcertificaat. Gezien de reacties, werd deze uit nood geboren formule zeer gewaardeerd.

Op grond van deze ervaringen heeft het bisdombestuur besloten om ook in 2022 Elisabethcertificaten uit te reiken voor bepaalde diaconale activiteiten.

Bisschop Van den Hende reikt de Elisabethcertificaten uit op zaterdag 26 november in de Ceaciliakerk, Zocherstraat 90 in Rotterdam.

Inhoudelijk wordt aangesloten bij de driejarige campagne “Together We” van Caritas Internationalis, de internationale koepel van caritasorganisaties. Deze campagne richt zich op de zorg voor de aarde en de armen. Het Elisabethcertificaat wordt daarom uitgereikt aan initiatieven van parochies of instellingen, die op een of andere manier werken aan:

  • het bevorderen van sociale vriendschap en een cultuur van de ontmoeting (vormen van armoedebestrijding samen met armen)
  • zorg voor de schepping en een integrale ecologie (duurzaamheid)
  • de samenhang tussen de zorg voor de aarde en de zorg voor de armen, mondiaal of lokaal.

Aanmelden kon tot 1 juli 2022.

info

www.bisdomrotterdam.nl/activiteiten/bisdom-rotterdam-activiteiten/uitreiking-elisabethcertificaten-2022

organisatieBisdom Rotterdam
locatieCeaciliakerk, Zocherstraat 90
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl