Vandaag is zondag 23 juni  

categorie categorie Cursus
cursus
Bisdom Breda
(B Breda)

Bisdom Breda

Website E-mail

Postbus 90189
4800 RN Breda

Veemarktstraat 48
4811 ZH Breda

tel (076) 522 34 44

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf woensdag 28 juni 2023    Evangelie van 2023-06-28
begintijd19:30 uur
eindtijd21:30 uur
 titelGeloofscursus - module VII
beschrijving

Op 28 juni 2023 start de zevende korte module van de Algemene Geloofscursus. Op het programma staat module VII ‘Introductie Sociale leer van de Kerk’.

De geloofscursus
Met de geloofscursus hopen we tegemoet te komen aan het verlangen naar geloofsverdieping en –verinnerlijking. De cursus is laagdrempelig, voorkennis is niet vereist. De modules vullen elkaar aan, maar zijn ook los te volgen.

Voor wie
Vooral voor vrijwilligers in de parochie, en ook voor alle andere geïnteresseerden, iedereen die maatschappelijk betrokken of actief is, van vrijwilliger in werkgroep diaconie tot politieke partij of vakbond, willen wij deze cursus aanbevelen. 

Door wie
De inleidende avond wordt verzorgd door Ben Hartmann, directeur Sint Franciscuscentrum en samen met Egbert Bornhijm, diaken in Bisdom Breda en communicatieregisseur Sint Franciscuscentrum. Voor de tweede avond hebben wij gastdocent Stan van Ommen (onder voorbehoud) theoloog en docent levensbeschouwing, bereid gevonden ons mee te nemen.

Waar en tijd 
De locatie is het Praathuis van de Parochiekerk Onze Lieve Vrouw van Lourdes, Prins Bernhardlaan 66, 4615 BD Bergen op Zoom, de tijd is van 19.30 - 21.30 uur. Voor de andere datum zie de kalender hiernaast.

Waarover gaat de sociale leer?
De sociale leer is het best bewaarde geheim van de Kerk. U maakt kennis in deze cursus met deze onbekende schat van de rooms-katholieke Kerk.
In de sociale leer denkt de Kerk na over maatschappelijke ontwikkelingen. De Kerk brengt criteria voor een juist oordeel naar voren. De Kerk geeft richtlijnen voor het handelen.

Wat leert u in de cursus sociale leer?

  • de basisbegrippen van de sociale leer
  • begrijpt u uw eigen praktijk vanuit de sociale leer
  • werkt u met de sociale leer op de plaats waar u staat

Opbouw van de avonden
De eerste avond zal bestaan uit een algemene inleiding op de Sociale Leer van de Kerk, het katholiek sociaal denken.
De volgende avond zal gewijd zijn aan een toepassing van het katholiek sociaal denken in het onderwijs.

Kosten
Aan deze bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden. Een vrijwillige bijdrage, ter plekke of over te maken, is welkom.

info

sintfranciscuscentrum.nl/vorming/geloofscursus-module-vii-introductie-sociale-leer-van-de-kerk

organisatieBisdom Breda
locatieOnze Lieve Vrouw van Lourdeskerk, Prins Bernhardlaan 66
plaatsBergen op Zoom (Noord-Brabant)
postcode46
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl