Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
De Wandelmaat
(Wandelmaat)

De Wandelmaat

Website E-mail

Ontmoeting en verwondering,
thuis raken in de kloostersfeer,
gemoedelijk met elkaar oplopen,
soms in stilte,
ziedaar de ingrediënten van kloosterwandelreizen. Ons wandelen ademt de sfeer van een pelgrimswandeling.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 3 t/m zondag 7 mei 2023    Evangelie van 2023-05-03
 titelChevetogne pelgrimstocht
beschrijving

Chevetogne: orthodox en katholiek onder één dak

Deze reis is inclusief overnachting, maaltijden, routebeschrijving, begeleiding door een ervaren gids en deelname aan enkele liturgische vieringen in de abdij.

Waar gaan we naartoe?
We wandelen vijf dagen door het heuvelachtige deel van Wallonië in de provincie Namen. Hoofdbestemming van onze route is de beroemde benedictijner abdij van Chevetogne, waar zowel de Byzantijnse als rooms-katholieke liturgie wordt gevolgd.

Wat gaan we doen?
We gaan wandelen en genieten van de prachtige liturgische gezangen van de monniken!

Programma

  • Dag 1 Op woensdag verzamelen we op station Rotterdam Centraal om gezamenlijk per trein te vertrekken naar Ciney. Taxi’s halen onze bagage op, we reizen zelf een stukje mee en wandelen dan de laatste 5 kilometer naar het klooster. Hier komen we op tijd aan om de vespers bij te wonen. Na de vespers volgt het souper. Met de completen besluiten we deze dag.
  • Dag 2 Op donderdag krijgen we een rondleiding in het Byzantijnse kerkgebouw en wandelen we een dagdeel (8 km.). Tussen deze onderdelen van het programma is er de mogelijkheid om de diensten bij te wonen. We eten in het klooster.
  • Dag 3 Op vrijdag hebben we een ontmoeting met een van de broeders en wandelen we een dagdeel (8 km.). Tussen deze onderdelen van het programma is er de mogelijkheid om diensten bij te wonen. We eten in het klooster.
  • Dag 4 Op zaterdag wandelen we (13 km.) door zeer afwisselend landschap en langs bijzondere plekken naar het mooie middeleeuwse dorpje Celles. We gebruiken met elkaar op het overdekt terras van een plaatselijk restaurant een warme lunch en taxi’s brengen ons weer terug naar het klooster. Zaterdagavond vindt na het souper de Vigilie plaats.
  • Dag 5 Na de ochtendwandeling maken we op zondag bij het ontbijt ons lunchpakket klaar. Na de Slavische liturgie (inclusief het indrukwekkende geluid van het door de monniken bespeelde carillon) in de Byzantijnse kerk worden we door taxi’s naar Ciney gebracht. Met de trein reizen we dan weer via Brussel naar Rotterdam Centraal.

Bij wie zijn we te gast?
We zijn te gast bij benedictijner monniken. We verblijven in het gastenverblijf van het klooster, Huize Bethanië. Op uw kamer heeft u de beschikking over een wastafel. Douches en toiletten zijn op de gang aanwezig. Het ontbijt gebruiken we in Huize Bethanië, de overige maaltijden gebruiken we (in stilte) in het klooster.

info

www.dewandelmaat.nl/wandeltochten/556/chevetogne-orthodox-en-katholiek-onder-een-dak

organisatieDe Wandelmaat
locatie
plaatsChevretogne (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl