Vandaag is dinsdag 7 februari  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerzaterdag 10 december 2022    Evangelie van 2022-12-10
begintijd20:00 uur
 titelCobbenhagenAvond - De verlosser vd wetenschap
beschrijving

Graag willen we u uitnodigen voor de volgende CobbenhagenAvond, die zal plaatsvinden op zaterdag 10 december om 20.00 uur in studentenkerk Maranatha, Prof. Cobbenhagenlaan 19 te Tilburg.

Het betreft ditmaal de presentatie van de Nederlandse vertaling van Stanley Jaki’s De Verlosser van de wetenschap.

De Hongaars-Amerikaanse Jaki studeerde filosofie, theologie en wiskunde en promoveerde in de theologie en de natuurkunde. Hij deed wetenschapsfilosofisch onderzoek in Stanford, Berkeley en Princeton. Van 1975 tot aan zijn dood in 2009 was hij distinguished professor aan de Seton Hall University in New Jersey.

In 2018 noemde de website Aleteia Jaki “een van de vijf katholieke wetenschappers die ons begrip van de wereld gevormd hebben” - naast Copernicus, Mendel, Mercalli en Lemaitre.

Jaki schreef meer dan 25 boeken over de relatie tussen moderne wetenschap en christendom. Zijn bekendste werk is De verlosser van de wetenschap (2000), waarin hij de christelijke fundamenten van de moderne wetenschap laat zien. The Savior of Science is nu uitgegeven in een Nederlandse vertaling (door uitgeverij Betsaida). Het zal gepresenteerd worden door wetenschapper en journalist Chris Rutenfrans.

Na afloop van de presentatie is er gelegenheid om vragen te stellen en - tijdens een afsluitende borrel - onder meer Jaki’s boek aan te schaffen.

De toegang is gratis, na afloop van de avond is er een collecte ter bestrijding van de kosten.

Opgave is niet verplicht, maar mag wel, middels een antwoord op dit bericht.

U bent van harte welkom!

CobbenhagenAvonden
CobbenhagenAvonden zijn door het studentenpastoraat van Tilburg University, studentenkerk Maranatha en katholieke beweging Gemeenschap en Bevrijding georganiseerde culturele avonden. In de geest van universiteitsstichter Martinus Cobbenhagen willen ze academische wereld, christelijk voorstel en geïnteresseerden van buiten bij elkaar brengen.

info

www.cobbenhagenavonden.nl

locatieStudentenkerk Maranatha, Professor Cobbenhagenlaan 19
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl