Vandaag is donderdag 9 februari  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerzaterdag 10 december 2022    Evangelie van 2022-12-10
begintijd13:30 uur
eindtijd15:00 uur
 titelEen levensregel volgens Sint Nicolaas
beschrijving

Schrijver en filosoof Wil Derkse (bekend van ‘Een levensregel voor beginners. Benedictijnse spiritualiteit voor het dagelijks leven’ zal op deze inspiratiemiddag ter afsluiting van het Nicolaasjaar een poging doen contouren te schetsen van een levensregel volgens Sint Nicolaas. Een hachelijke onderneming omdat er geen primaire bronnen over zijn gedachtengoed bestaan. Alleen verhalen en legenden over Sint Nicolaas. Derkse zal deze lezen door de bril van de benedictijnse spiritualiteit en doet een poging deze te vertalen naar Nicolaas-geloften.

Deelnemers worden uitgenodigd zelf suggesties te doen voor welke waarden, deugden en rituelen van zo’n levensregel van Sint Nicolaas deel uit zouden moeten maken.

Aanmelden via nicolaasjaar@nicolaas-parochie.nl
Contactpersoon: Antoinette van Gurp

Een vrijwillige bijdrage voor Stichting Together We Rise wordt gevraagd.

info

nicolaasjaar@nicolaas-parochie.nl
www.nicolaas-parochie.nl/nicolaas

locatiePastorie Nicolaasbasiliek, Prins Hendrikkade 73
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl