Vandaag is donderdag 29 februari  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdinsdag 21 maart 2023    Evangelie van 2023-03-21
begintijd20:00 uur
 titelGeloof en wetenschap, een vruchtbare relatie
beschrijving

Te gast is Prof. Dr. Carlo Beenakker, hoogleraar kwantummechanica aan de Universiteit van Leiden. Carlo Beenakker is een vooraanstaand wetenschapper, die de natuurkunde van de allerkleinste deeltjes bestudeert. Hij is tevens praktiserend rooms-katholiek. Zijn interesse gaat uit naar de relatie tussen geloof en wetenschap. Neem bijvoorbeeld de theorie van de oerknal. Velen weten niet dat deze theorie is ontwikkeld door Georges Lemaître, een priester die tevens astronoom was. Momenteel wordt de grootste ruimtetelescoop, de James Webb-telescoop, operationeel. De nieuwsberichten melden dat we ‘in de moederschoot van het heelal kunnen kijken’. In de Bijbel spreekt God tot Job: “Waar was je toen Ik de aarde begon te bouwen?” (Job 38, 4). We kunnen deze vraag bijna zelf beantwoorden. Op vandaag staan geloof en wetenschap op gespannen voet. Dat is onnodig als je weet hoe vruchtbaar deze relatie eeuwenlang is geweest. Hoe kunnen we in ons geloofsleven beide werelden verenigen, door zowel de Bijbelse verhalen te geloven als de wetenschap serieus te nemen.

U bent van harte uitgenodigd. Iedere geïnteresseerde is welkom. Aanmelden is niet nodig. Na afloop van de avond vragen wij een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de onkosten.

info

www.katholiekdrechtsteden.nl

locatieTitus Brandsma Gedachteniskapel, Nolensweg 10
plaatsDordrecht (Zuid-Holland)
postcode33
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl