Vandaag is donderdag 22 februari  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 13 mei 2023    Evangelie van 2023-05-13
(Sint Servatius)
 titelLandelijke misdienaarsdag
beschrijving

Op zaterdag 13 mei wordt in de bedevaartplaats Kevelaer een landelijke Misdienaarsdag gehouden. Hiervoor worden misdienaars en acolieten uit alle Nederlandse bisdommen uitgenodigd. De dag is een initiatief van het Landelijk Platform Bedevaarten. De organisatie is in handen van de Dienst Liturgie & Kerkmuziek van het bisdom Roermond in samenwerking met het Acolietencollege “Sint Michiel & Sint Rosa” uit Sittard.

Het is voor het eerst dat er zo’n landelijke Misdienaarsdag wordt gehouden. De dag is bedoeld als een dankjewel voor trouwe dienst aan het altaar voor alle misdienaars en acolieten. Ook is het een mogelijkheid voor misdienaars uit alle delen van het land om elkaar te ontmoeten. De Duitse bedevaartplaats Kevelaer ligt vlak over de grens bij Venlo. Maria wordt hier al eeuwenlang vereerd als ‘Troosteres der bedroefden’.

Processie en speurtocht
De dag begint met een processie van alle deelnemers in hun liturgische kleding door het centrum van Kevelaer naar de bedevaartbasiliek, waar vervolgens een eucharistieviering plaatsvindt. Daarna is er een gezamenlijke lunch. ’s Middags staat er een ‘Stadtspiel’ op het programma. Dit is een speurtocht door Kevelaer rond de boodschap van het bedevaartoord. Na de prijsuitreiking is er een gezamenlijke afsluiting rond de genadekapel.

Kosten van de Misdienaarsdag in Kevelaer bedragen € 15 per persoon.

info

activiteiten@sgv-roermond.nl
www.rkkerk.nl/voor-het-eerst-landelijke-misdienaarsdag-zaterdag-13-mei-in-kevelaer

locatie
plaatsKevelaer (Duitsland)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl