Vandaag is zondag 23 juni  

categorie categorie gebed
gebed
Kerk in Nood (ACN Nederland)
(Kerk in Nood)

Kerk in Nood (ACN Nederland)

Website E-mail

Kerk in Nood ondersteunt christenen over de hele wereld waar zij worden vervolgd of onderdrukt of waar zij in pastorale nood zijn.

Peperstraat 11-13
5211 KM  's-Hertogenbosch
(073) 613 08 20
info@kerkinnood.nl
www.kerkinnood.nl

Abdij van Park 5
B-3001 Leuven
016/39 50 50
info@kerkinnood.be
www.kerkinnood.be

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 31 maart 2023    Evangelie van 2023-03-31
begintijd19:00 uur
eindtijd21:00 uur
 titelAvond van de Martelaren
beschrijving

Op vrijdag 31 maart gedenken we de mensen die het afgelopen jaar zijn gedood om hun geloof in Christus. Aansluitend aan de Eucharistieviering om 19 uur, bidden we samen de kruisweg, afgewisseld met muziek, getuigenissen en overwegingen. 

Ook dit jaar bent u van harte welkom in de St. Nicolaasbasiliek in Amsterdam (tegenover Centraal Station) voor een avond van gebed voor wie in 2021 hun leven lieten vanwege hun geloof in Christus.   

Dit jaar hoort u onder meer getuigenissen uit Congo, Mexico en Nigeria. De Congolese zuster Marie-Sylvie had voor de jihadisten kunnen vluchten. Ze bleef echter bij haar patiënten en waarschuwde haar medeparochianen. In Mexico werden twee Jezuïeten vermoord die een reisleider wilden beschermen toen deze hun kerk invluchtte. En in Nigeria werden agelopen jaren tientallen priesters ontvoerd. Drie van hen kwamen niet levend terug.

Voor de nabestaanden is hun getuigenis van blijvende waarde, zoals u uit hun verhalen zelf kunt horen. Bidt u mee voor alle gelovigen die het afgelopen jaar het leven lieten én voor hun vervolgers? Kom dan ook en schrijf u in!

info

steun.kerkinnood.nl/avond-van-de-martelaren

organisatieKerk in Nood (ACN Nederland)
locatieSint Nicolaasbasiliek, Prins Hendrikkade 73
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl