Vandaag is zondag 19 mei
1e Pinksterdag
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneervrijdag 12 t/m dinsdag 16 mei 2023    Evangelie van 2023-05-12
(Sint Pancratius)
 titelMei-bedevaart Banneux
beschrijving

Het Diocesaan Banneux comité van het bisdom Breda organiseert ook in 2023, waarin we de 90ste verjaardag van de verschijningen vieren, een meerdaagse bedevaart naar het Belgische Banneux N-D, aan de voet van de Ardennen. De begeleiding wordt verzorgd door eigen pastores en zorgteam die samen willen instaan voor een inspirerende bedevaart en een aangenaam verblijf.

Programma
Dagelijks een viering, het plechtig lof met pelgrimszegen met het Heilig Sacrament. We bidden er de kruisweg en houden een kaarsenprocessie, we gaan de weg naar de Bron en de Verschijningskapel. Ook is er aandacht voor ontmoeting, ontspanning en gezelligheid. En is er de mogelijkheid om op eigen gelegenheid het heiligdom en de winkeltjes te bezoeken.

Jaarthema
Jaarthema 2023 “Kijk naar de ster, roep Maria aan, als je haar volgt, ben je niet bang!” Het zijn de woorden van de Heilige Bernardus van Clairvaux. Deze raad willen wij opvolgen, iedere keer weer als we in Banneux bij de Maagd der Armen zijn. Maria wil onze gids zijn naar haar zoon Jezus, de Verlosser. Laten we, ook in 2023, ingaan op deze uitnodiging!

De reissom voor de 5-daagse, volledig verzorgde (vol pension) bedevaart bedraagt: € 385 p.p.

info

banneux.bisdom.breda@gmail.com
www.caritas-banneux.nl/bisdombreda

locatieHospitaliteit Notre Dame, Rue de l Esplanade 57
plaatsBanneux (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl