Vandaag is zondag 23 juni  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerwoensdag 5 april 2023    Evangelie van 2023-04-05
begintijd08:00 uur
eindtijd12:30 uur
 titelWandel voor een Ander
beschrijving

Elke woensdagmorgen in de Vastentijd maakt wandelpater Henk Erinkveld een bezinningswandeling van 12 tot 14 km in de omgeving van Wittem en iedereen is welkom om mee te wandelen.

Wie wil, kan er een sponsortocht van maken voor de Vastenactie, opdat vluchtelingen in Afrika (vooral uit Zuid-Soedan) een nieuw bestaan kunnen opbouwen. Koop in dat geval een sponsorkaart voor € 10 (gaat geheel naar de Vastenactie) waarop u uw wandelingen kunt bijhouden (en steeds kunt afsluiten met een pelgrimsstempel). Maar ook zonder sponsorkaart kunt u meewandelen, één of twee keer, of elke week.

Elke week gaat de tocht ergens anders naartoe. Deze eerste tocht is een rondwandeling langs Vijlen en abdij Benedictusberg (Mamelis). Onderweg staat, ter bezinning een van de zeven ‘werken van barmhartigheid’ centraal, bijvoorbeeld de hongerigen voeden, de naakten kleden of de zieken bezoeken.

De tocht begint steeds om 8.00 uur met een morgengebed in de Clemenskapel van Wittem (maar de eerste dag, Aswoensdag, met een eucharistieviering met Askruisje). Daarna wordt samen ontbeten (zelf een boterham meenemen – koffie/thee/melk is beschikbaar) en gaat u op weg. Tussen 12.00 en 12.30 uur bent u dan terug in Wittem.

Bijdrage: € 10 tbv de Vastenactie (facultatief)

info

www.kloosterwittem.nl/-showprog-&;id=591

locatieKlooster Wittem, Wittemer Allee 34
plaatsWittem (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl