Vandaag is zaterdag 18 mei  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerzaterdag 13 mei 2023    Evangelie van 2023-05-13
(Sint Servatius)
begintijd13:00 uur
 titelSint Nicolaas Academie
beschrijving

De Sint Nicolaas Academie houdt in het voorjaar van 2023 weer een aantal bijeenkomsten. Het overkoepelende thema dit voorjaar is ‘Uit de waan ontwaken’, nav het nieuwe boek van Robert Lemm.

 • Zaterdag 25 februari - Mattias Desmet
  Mattias Desmet is professor klinische psychologie aan de universiteit van Gent en auteur van het boek “De psychologie van het totalitarisme”. Totalitarisme als gevolg van het waanachtige geloof in de almacht van het menselijke verstand. En hoe dit om te buigen in een meer resonerend weten.
 • Zaterdag 18 maart - Robert Lemm
  Robert Lemm is oud-voorzitter van de Sint Nicolaas academie en schrijver van tientallen boeken. Het thema van zijn laatste boek: Waarom is de wereld niet voor verbetering vatbaar? Met als titel “Desengaño”, dat “Uit de waan ontwaken” betekent.
 • Zaterdag 15 april - Henk Jan Prosman
  Henk Jan Prosman is gepromoveerd in theologie en hervormd predikant te Nieuwkoop. Hoe ver zijn de macht en de agenda van de Staat doorgedrongen in de kerken en de christelijke politiek?
 • Zaterdag 13 mei - Pastoor Cor Mennen
  Cor Mennen was tot 2017 pastoor te Oss en is nog steeds verbonden aan het kapittel van de kathedraal in Den Bosch. Zijn website getuigt van vrijmoedige commentaren op de postconciliaire Una Sancta die de traditie heeft buitengesloten, vooral onder de huidige paus.
 • Zaterdag 17 juni - Vader Sergey Merks
  Vader Sergey Merks is priester van de Russisch-Orthodoxe Kerk. Hoe ziet hij de situatie van de Kerk in Oekraïne tegen de achtergrond van de huidige oorlog.

Details
Locatie: Bovenzaal St. Agneskerk, Amstelveenseweg 161-163 te Amsterdam
Aanvangstijd: 13:00 uur
Toegang: € 7,50 (voor de eerste lezing) en € 5,- voor de overige lezingen
Kan worden overgemaakt op Bankrekening:
NL24 INGB0000 451511 t.n.v. Sint Nicolaas Academie o.v.v. welke lezing.

info

sintnicolaasacademie@gmail.com

locatieSint Agneskerk, Amstelveenseweg 161
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl