Vandaag is dinsdag 28 mei  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 23 april 2023    Evangelie van 2023-04-23
(Sint Joris)
begintijd13:30 uur
eindtijd16:15 uur
 titelJoods-katholieke dialoogwandeling
beschrijving

De Dag van het Jodendom op 17 januari 2023 had als titel ‘Sterke vrouwen in jodendom en christendom.’ Over dit thema organiseert de werkgroep Jodendom van het Bisdom Haarlem-Amsterdam op zondagmiddag 23 april 2023 een dialoogwandeling.

Tijdens die wandeling door de binnenstad van Amsterdam zullen we kennismaken met verhalen over Joodse en katholieke vrouwen en hun betekenis voor de eigen gemeenschap en voor de bredere samenleving. Boeiende verhalen over boeiende mensen: van de middeleeuwse begijnen en zusters Clarissen tot de zussen Sophie en Betje Lazarus, die veel hebben gedaan voor de verbetering van de arbeidsomstandigheden in de Amsterdamse diamantindustrie.

De wandeling zelf begint om 13.30 uur in het Begijnhof aan het Spui. Rond 14.30 uur worden we verwacht in het Joods Museum voor een speciale rondleiding over het thema. We eindigen de middag met koffie en thee in de gemeenschapsruimte van Sant’Egidio naast de Mozes en Aäronkerk aan het Waterlooplein. Daarbij is gelegenheid ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen aan de inleidsters. De middag eindigt rond 16.15 uur.

Deelname aan de dialoogwandeling inclusief het bezoek aan het Joods Museum is gratis.
Wie echter in het bezit is van een Museumjaarkaart vragen we vriendelijk deze mee te nemen.

Het aantal plaatsen voor deze middag is beperkt.
Meld u daarom vóór 15 april aan via wandeling23april@gmail.com
U ontvangt dan nadere informatie over de wandeling en het bezoek aan het Joods Museum.

Details

datum: zondag 23 april 2023
tijd: van 13.30 tot 16.15 uur
locatie: Begijnhof, Spui, Amsterdam
Joods Museum, Nieuwe Amstelstraat 1, Amsterdam
Mozes en Aäronkerk, Waterlooplein 207, Amsterdam
aanmelden: wandeling23april@gmail.com
vóór 15 april

(foto: Sleurink)

info

wandeling23april@gmail.com

locatieBegijnhof
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl