Vandaag is zaterdag 18 mei  

categorie categorie Lezing
lezing
Titus Brandsma instituut
(Titus Brandsma)

Titus Brandsma instituut

Website E-mail

Erasmusplein 1
6525 HT Nijmegen

tel. (024) 361 21 62
fax. (024) 361 21 51

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 30 maart 2023    Evangelie van 2023-03-30
begintijd19:00 uur
eindtijd21:00 uur
 titelLezing - Toewijding bij Titus Brandsma
beschrijving

Inigo Bocken is expert op het gebied van werk en leven van Titus Brandsma. Deze moderne heilige van de Lage Landen heeft in zijn tijd zich in willen zetten voor vrijheid. Dit heeft hij met de dood moeten bekopen. Inigo zal aan de hand van enkele kernteksten van Titus Brandsma het thema ‘Toewijding’ verkennen.

Toewijding, een spiritueel thema dat verschillende betekenislagen heeft, betreft de relatie van het zelf tot iets of iemand anders. Hoe werkt die relationele dynamiek? Als aspect van het spiritueel proces draait toewijding om een keuze die het bestaan in grote mate bepaalt. Opvallend is dat het proces van toewijding in christelijke scholen van spiritualiteit veel overeenkomsten vertoont met huidige, maatschappelijk vragen rond commitment en loyaliteit. Er zijn ook verschillen die ons in deze tijd een spiegel voorhouden, waarvan we kunnen leren in ons eigen leven.

Kosten: € 10

Lezingen en kloosterweekend
Deze lezing is los te volgen, maar ook in combinatie met een kloosterweekend van 9-11 juni in Zundert en met twee andere lezingen op  20 april en 25 mei 2023.

info

www.ru.nl/titusbrandsmainstituut/actueel/agenda/agenda/lezing-toewijding-titus-brandsma

organisatieTitus Brandsma instituut
locatieTitus Brandsmakerk, Stijn Buysstraat 11
plaatsNijmegen (Gelderland)
postcode65
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl