Vandaag is zaterdag 22 juni  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 5 april 2023    Evangelie van 2023-04-05
begintijd19:00 uur
 titelChrismamis Bisdom Roermond
beschrijving

Er is in elk bisdom één viering die maar één keer per jaar en op één centrale plaats wordt gehouden. Dat is de zogeheten chrismamis. Tijdens deze viering wijdt de bisschop of de hulpbisschop de heilige oliën die in de loop van het jaar in parochies worden gebruikt voor doopsels, vormsels of het sacrament van de zieken.

De chrismamis wordt elkaar jaar in de Goede Week gehouden. In ons bisdom is het gebruik om dit op woensdagavond te doen, op de vooravond van Witte Donderdag. De mis is ’s avonds, zodat vertegenwoordigers van alle parochies uit het bisdom kunnen deelnemen om de gewijde oliën mee naar hun parochie te nemen. Het is ook gebruik dat aan de chrismamis een groot aantal priesters deelneemt. Het is een moment waarop het hele bisdom zich als het ware rond de bisschop verzamelt. De priesters hernieuwen in deze viering ook hun wijdingsbelofte.

De chrismamis is elk jaar een heel sfeervolle plechtigheid. De viering vindt dit jaar plaats op woensdag 5 april om 19.00 uur in de Sint-Christoffelkathedraal aan de Markt in Roermond.

Iedereen is welkom.

info

www.bisdom-roermond.nl

organisatieBisdom Roermond
locatieChristoffelkathedraal, Kraanpoort
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl