Vandaag is zondag 19 mei
1e Pinksterdag
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdinsdag 25 april 2023    Evangelie van 2023-04-25
begintijd20:00 uur
 titelLezing over Dom Van der Laan
beschrijving

De spreker voor deze avond is architect Theo Malschaert. Theo Malschaert is gefascineerd door het werk van Hans van der Laan, beter bekend als ‘Dom’ Van der Laan (waarbij ‘dom’ de titel is voor priester).

Dom Van der Laan (1904-1991) was benedictijner monnik en architect. Zijn oeuvre is klein, maar in de architectuurwereld staat hij in hoog aanzien. Bekende ontwerpen van hem zijn het klooster St. Benedictusberg te Vaals, de abdij van Roosenberg te Waasmunster (België) en het klooster Mariavall te Tomelilla (Zweden).

Dom Van der Laan dacht veel na over vorm en verhouding en hoe we de ruimte waarin we leven ervaren. Gekaderde ruimtes spelen ook een belangrijke rol in de Bijbel. Denk aan de Tuin van Eden, het Beloofde Land, de Tempel in Jeruzalem en de parabels over de wijngaard. Het zijn allemaal omheinde of ommuurde ruimtes. Kadering is dus belangrijk, zowel voor architectuur als voor ons geloof. Hoe verhouden deze zich tot elkaar?

U bent welkom op 25 april om 20.00 uur in de Titus Brandsma Gedachteniskapel, Nolensweg 10 te Dordrecht.

info

www.katholiekdrechtsteden.nl

locatieTitus Brandsma Gedachteniskapel, Nolensweg 10
plaatsDordrecht (Zuid-Holland)
postcode33
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl