Vandaag is zondag 23 juni  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneermaandag 27 t/m vrijdag 31 maart 2023    Evangelie van 2023-03-27
 titelTuinweek Emmausklooster Velp
beschrijving

Wil jij ook een weekje meewerken in de tuin van het Emmausklooster in Velp?
Ook dit jaar organiseert het Emmausklooster in Velp bij Grave, onder leiding van tuincoördinator Joos van Gestel, een aantal tuinweken. Er is in ieder jaargetijde wel wat te doen in deze tuin. Door het jaar heen wordt de tuin door een ploeg van vrijwilligers bijgehouden. Maar ook  zij kunnen wel weer hulp erbij gebruiken.

Daarom organiseert het Emmausklooster ‘tuindagen’ voor diegene die werken in een tuin leuk vinden en dat willen combineren met een verblijf van een week in een klooster. U bent samen met anderen bezig om de tuin die aandacht te geven die hij verdient. In de week van 27 tot en met 31 maart 2023  staat er weer een tuinweek gepland.

Vijf tuinweken
De tuinweken blijken een succes en de deelnemers genieten er volop van. De kloostertuin vergt het hele jaar door veel onderhoud. Gedurende een tuinweek komen mensen meewerken met de bestaande groep tuinvrijwilligers, die hier het hele jaar actief is. Tijdens de tuinweek krijgt u de gelegenheid een bijdrage te leveren aan het in standhouden van deze fraaie kloostertuin. Dat kan in samen met andere mensen, maar ook hebt u de mogelijkheid om alleen in stilte te werken.  U creëert voor uzelf een week van rust en bezinning en geeft na afloop een voldaan gevoel van nuttig geweest te zijn.

Van de producten uit deze kloostertuin genieten de gasten van het klooster bij hun maaltijden.

Ook van het kloosterleven krijgt u wat mee. Tijdens de tuinweek komen de deelnemers vóór elke maaltijd samen in de kapel bijeen, om  samen te mediteren, ’s morgens een half uur, ’s middags een kwartier en ’s avonds een half uur. De volgende weken staan voor 2023 gepland:

  • 27 - 31 maart 2023
  • 8 - 12 mei 2023
  • 3 - 7 juli 2023
  • 7 - 11 augustus 2023
  • 4 - 8 september 2023

Voor wie?
Elk seizoen is anders en de tuin vraagt altijd andere aandacht. We proberen je het werk te laten doen wat bij jou en de tuin past. In overleg met Joos, wordt gekeken wat u zoal kunt doen.

Per dag werk je ongeveer 4,5 uur in de tuin zodat er ook voldoende tijd is waaraan je een eigen invulling kan geven. U slaapt op een eenvoudige eenpersoonskamer. Wij zorgen voor beddengoed en handdoeken. Douche en toilet bevinden zich op de gang. Het is handig om regen/werkkleding en schoenen of laarzen  mee te nemen.

Aanmelden
Graag aanmelden voor de 1ste tuinweek in maart, uiterlijk vrijdag 10 maart vóór 12.00 uur aan via reservering.emmausklooster@brabantzorg.nl of bel naar 06-24547711.

info

(06) 24 54 77 11
reservering.emmausklooster@brabantzorg.nl

locatieEmmausklooster, Basilius van Bruggelaan 4
plaatsVelp (Noord-Brabant)
postcode68
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl