Vandaag is vrijdag 14 juni  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 7 t/m donderdag 18 mei 2023    Evangelie van 2023-05-07
 titelMilitaire bedevaart naar Lourdes per motor
beschrijving

Van 12 tot en met 14 mei 2023 zullen er ook uit Nederland weer militairen, oud-militairen en burgermedewerkers van Defensie deelnemen aan dit bijzondere evenement.

De informatie op de website www.militairebedevaart.nl is dit jaar aanzienlijk uitgebreid. Dit om potentiële nieuwe deelnemers aan de Militaire Lourdes Bedevaart meer “beeld en geluid” te geven bij de diverse programmaonderdelen. In korte sfeerimpressies valt te lezen over de inhoud en het verloop van de verschillende activiteiten.

Sinds 1958 verzamelen zich in Lourdes ieder jaar in mei zo’n 13.000 militairen uit meer dan 40 landen voor de “Pelerinage Militaire International” (PMI). De Franse pastoor André Besombes en de Duitse aalmoezenier Ludwig Steiger gaven al direct na het einde van de Tweede Wereldoorlog de eerste aanzet tot wat is uitgegroeid tot een wereldomvattend vredesinitiatief. Dit in de hoop dat ontmoeting tussen militairen in Lourdes wereldwijd zou bijdragen aan verzoening tussen de volkeren.

De hedendaagse militaire pelgrims geven door hun deelname ieder vanuit hun eigen beweegredenen inhoud aan deze manifestatie. Voor de een heeft vooral de ontmoeting en verbroedering met militairen uit landen die tegen elkaar oorlog hebben gevoerd een therapeutische werking. De ander ziet hierin een mogelijkheid om zijn of haar spiritualiteit te voeden en te verdiepen. Maar ook persoonlijke ontwikkeling is voor sommigen een doel. Voor alle deelnemers biedt het weekend in Lourdes volop mogelijkheden.

De Stichting Militaire Lourdes Bedevaart vertegenwoordigt de Nederlandse tak van de PMI.

Alle (post)actieve militairen, veteranen en burgerambtenaren van Defensie zijn welkom om deel te nemen. Zij mogen ieder een introducé(e) of begeleid(st)er meenemen. Bent u ouder dan 75 jaar, dan bekijkt een arts met u de mogelijkheden.

Uitgangspunt is dat iedere deelnemer in staat moet zijn om per bus te reizen. We zetten in principe nachtbussen in. Voor deelnemers die afhankelijk zijn van een rolstoel, wordt bezien of er een vliegtuigstoel beschikbaar is. Het bestuur laat zich in dat geval adviseren door een arts. Hetzelfde geldt voor deelnemers met een leeftijdsbeperking.

De reis kan ook per motor gemaakt worden, met een speciaal 11-daags reisprogramma. Deze motorrit begint op zondagavond 7 mei en eindigt op 18 mei (thuiskomst).

Uw inschrijving moet uiterlijk 15 maart 2023 binnen zijn.

info

secretaris@militairebedevaart.nl
www.militairebedevaart.nl/bedevaart-2023

locatie
plaatsLourdes (Frankrijk)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl