Vandaag is maandag 22 april  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 2 april 2023    Evangelie van 2023-04-02
(Palmzondag)
begintijd15:00 uur
 titelPalmzondagconcert - De Veertien Stonden
beschrijving

Op Palmzondag zal ons eigen Basilicakoor in de Basiliek van Onze Lieve Vrouw tezamen optreden met de Cappella Sancti Servatii in een concert dat oorspronkelijk voor Palmzondag 2020 was gepland, maar door de uitbraak van de corona-epidemie geen doorgang kon vinden. Uitgevoerd wordt ‘De Veertien Stonden’, het oratorium van Hans Leenders op tekst van Guido Gezelle, een werk dat in 2017 in première ging.

De indringende tekst van Gezelle is geen navertelling van de passiegeschiedenis zoals uit de evangelies bekend, maar biedt commentaren en overpeinzingen bij elk van de veertien staties. Deze staties worden door korte tussenspelen voor orgel met elkaar verbonden. Dit door de componist zelf geleide concert is een uniek samenwerkingsproject tussen de twee belangrijkste kerkkoren van Maastricht en een evenement dat u niet mag missen!

Het concert vindt plaats op zondag 2 april 2023 en begint om 15.00 uur.
De entree bedraagt € 10 p.p.

info

www.olv-sintpieter.nl

locatieBasiliek van Onze Lieve Vrouwe Sterre der Zee, Onze Lieve Vrouweplein 7
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl