Vandaag is zaterdag 22 juni  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 1 april 2023    Evangelie van 2023-04-01
begintijd20:00 uur
 titelCobbenhagenAvond - Dvoráks Stabat Mater
beschrijving

In 1876, na de dood van zijn tweede kind, voltooit de Boheemse componist Antonin Dvořák (1841-1904) zijn muziek bij de middeleeuwse Mariahymne Stabat Mater, hoogstwaarschijnlijk geschreven door Jacopone da Todi (13e eeuw).

Deze compositie maakt dat Dvořák ook internationaal bekend werd en uitnodigingen en opdrachten begon te krijgen vanuit heel Europa.

Het Stabat Mater is een vereenzelviging met het lijden van Maria, die haar zoon Jezus volgt tot onder het kruis waaraan hij zal sterven.

We beluisteren het aan de vooravond van de Goede Week, tijdens een CobbenhagenAvond op zaterdag 1 april in studentenkerk ‘Maranatha’, Prof. Cobbenhagenlaan 19 te Tilburg. U bent van harte welkom!

De uitvoering die we zullen zien en horen is die door het Praags Symfonieorkest o.l.v. Libor Pešek en het Praags Symfoniekoor o.l.v. Pavel Kuhn, in de Oude Opera van Frankfurt in 1993. Sopraan is Eva Urbanová, mezzo-sopraan Kateřina Kachlíková, tenor Štefan Margita en bas Peter Mikuláš.

Er is een korte inleiding en de vertoning zelf wordt ondertiteld zowel in het Nederlands als het Engels.

CobbenhagenAvond
De CobbenhagenAvonden zijn door het studentenpastoraat van Tilburg University, studentenkerk Maranatha en katholieke beweging Gemeenschap en Bevrijding georganiseerde culturele avonden. In de geest van universiteitsstichter Cobbenhagen willen ze academische wereld, christelijk voorstel en regio Tilburg bij elkaar brengen. De avonden beginnen om 20.00 uur in studentenkerk Maranatha aan Prof. Cobbenhagenlaan 19 te Tilburg. Na het ‘formele’ gedeelte volgt er een borrel met boekentafel. De avonden zijn vrij toegankelijk. Na afloop is er een collecte. Aan de Prof. Cobbenhagenlaan is ruim gratis parkeergelegenheid. Station Tilburg Universiteit ligt op 10 minuten loopafstand.

info

chaplainnl@protonmail.com

locatieStudentenkerk Maranatha, Professor Cobbenhagenlaan 19
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl