Vandaag is vrijdag 14 juni  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerdinsdag 16 mei 2023    Evangelie van 2023-05-16
begintijd18:00 uur
eindtijd22:00 uur
 titelMariale avond met Arrow Osborne
beschrijving

Meimaand Mariamaand
De meimaand is van oudsher bijzonder toegewijd aan de heilige Maagd Maria. Juist in deze maand gaan velen op bedevaart naar één of meerdere plekken,
die bijzonder aan Maria zijn gewijd. Sommigen gaan naar Lourdes, anderen naar Banneux of bezoeken een kappelletje wat dichter in de buurt. Ook wordt in de meimaand vaker dan normaal de rozenkrans gebeden. De meimaand wordt dan ook wel de Mariamaand genoemd.

Wat gaan we doen?
In deze meimaand maken we een avond vrij voor eucharistische aanbidding, voor het ontvangen van het sacrament van boete en verzoening en ter ere van Maria vieren we de mis, bidden we samen de rozenkrans en luisteren we naar een boeiende lezing.

Deze lezing zal verzorgd worden door Arrow Osborne. Arrow zal getuigenis geven over hoe Maria in zijn leven is gekomen. Uitgaande van de Bijbel zal hij spreken over Maria, maar ook zal hij spreken over de kracht van de rozenkrans, over een internationale rozenkransgroep en getuigt hij over enkele gebedsverhoringen.

Programma
18.00 uur - Eucharistische aanbidding en biechtgelegenheid
18.30 uur - Rozenhoedje en biechtgelegenheid
19.00 uur - Eucharistieviering ter ere van Maria
20.00 uur - Koffie/thee
20.20 uur - Lezing door Arrow Osborne eng/nl
21.30 uur - Informeel samenzijn

  • Datum: Dinsdag 16 mei 2023
  • Kosten: Vrijwillige bijdrage
  • Waar: Bezinningscentrum Emmaus, Udenhoutseweg 15, Helvoirt

Wie is Arrow Osborne?
Arrow is een gewone Amerikaanse man. Op 19-jarige leeftijd werd hij politieagent in de Amerikaanse staat Texas. Na zijn afstuderen werd hij Marinier en diende hij in de strijd (1982-1984). Daarna werkte hij bij de politie van Toledo (Ohio).

Hier heeft hij zijn werkzame leven doorgebracht met het achtervolgen van criminelen. Hij patrouilleerde in de nachtploeg, op zoek naar de gevaarlijkste mensen: het was zijn taak om ze te zoeken en ze voor het gerecht te brengen. Hij raakte 16 keer gewond en overleefde drie aanslagen op zijn leven.

In zijn politieauto was altijd een rozenkrans aanwezig, dagelijks probeerde hij minstens één tientje te bidden.

info

kapelaan Bart Theunissen
(06) 25 45 19 93
totustuus01@hotmail.com

locatieBezinningscentrum Emmaus, Udenhoutseweg 15
plaatsHelvoirt (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl