Vandaag is zondag 19 mei
1e Pinksterdag
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 13 mei 2023    Evangelie van 2023-05-13
(Sint Servatius)
begintijd11:00 uur
eindtijd16:30 uur
 titelSponsortocht - Pelgrimage naar Maria
beschrijving

Deze zomer reizen we met Jong Bisdom Den Bosch (JBDB) van 25 juli tot en met 9 augustus naar de Wereld Jongeren Dagen (WJD) in Lissabon. Tijdens deze 16-daagse reis bezoeken we naast Lissabon ook Taizé, Barcelona, Toledo en Fatima.

Om jongeren in de gelegenheid te stellen de kosten voor deze reis zo laag mogelijk te houden, organiseert JBDB een sponsoractiviteit op zaterdag 13 mei voor alle jongeren die met ons mee op reis gaan.

Wat gaan we doen?
Als voorbereiding op de WJD staan we op en maken een wandeltocht van ongeveer 12 km naar de Zoete Lieve Moeder (Maria) in de St. Jan in Den Bosch.  Bij Maria houden we een gebedsviering, steken kaarsen aan en leggen onze verzamelde intenties aan haar voor.

Gebedsintenties
Jongeren hebben in hun omgeving gevraagd of ze voor iemand een (gebeds)intentie mee kunnen nemen om bij Maria, Zoete Lieve Moeder, te brengen. In de St. Jan zullen we een gebedsviering houden bij Maria. Voor elke intentie wordt er een noveenkaars gebrand en intenties voorgelezen. Mensen die jongeren een intentie meegeven sponsoren jongeren voor (adviesbedrag) € 20 (meer mag ook natuurlijk). Van dit bedrag gaan alleen de kosten voor een WJD noveenkaars (€ 6) af, de rest kan door jongeren gebruikt worden voor het verminderen van de reissom.

Meedoen zonder speciale begunstigde
Bent u een (groot)ouder die geen WJD jongere in de parochie of eigen omgeving kent, maar wilt u wel graag een intentie door WJD jongeren laten doen tijdens deze sponsoractiviteit? Dan is het uiteraard ook mogelijk om een intentie te kopen bij Jong Bisdom Den Bosch, de opbrengsten komen dan rechtstreeks bij jongeren terecht - die met Jong Bisdom Den Bosch op reis gaan. Neem hiervoor contact op met jongerenwerkster Ingrid van Zeeland, zie hieronder contactgegevens.

Hoe gaan we dat doen?
Als je - jongeren / WJD deelnemer - mee wilt doen met deze WJD sponsoractiviteit dan kun je dit aangeven bij JBDB door een appje te sturen naar 073 523 20 61 of een mailtje te sturen naar  jongeren@bisdomdenbosch.nl
Doe dit uiterlijk 1 mei 2023.
Vanuit JBDB krijg je dan een informatiepakket toegestuurd, hierin zitten o.a. intentiekaarten waarop mensen hun intentie kunnen schrijven.

Praktische informatie
Datum: Zaterdag 13 mei 2023
Tijd: 11.00 – 16.30 uur
Start: Treinstation Vught, Stationsstraat 30, 5261 VB Vught
Eind: Sint-Janskathedraal, Torenstraat 16, Den Bosch.

info

Ingrid van Zeeland (jongerenwerkster Bisdom Den Bosch)
(073) 523 20 61 (dit nummer heeft ook WhatsApp)
jongeren@bisdomdenbosch.nl
www.bisdomdenbosch.nl/wjd-sponsoractiviteit-op-pelgrimage-naar-maria

locatieTreinstation
plaatsVught (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl