Vandaag is zaterdag 22 juni  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Priesteropleiding Aartsbisdom Ariënsinstituut
(Ariensinstituut)

Priesteropleiding Aartsbisdom Ariënsinstituut

Website E-mail

Keistraat 9
3512 HV Utrecht

Tel (030) 231 04 90
Fax (030) 238 17 16

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 6 t/m zondag 9 april 2023    Evangelie van 2023-04-06
(Witte Donderdag)
 titelMeeleefdagen priesteropleiding
beschrijving

Priester worden in deze tijd is niet langer vanzelfsprekend. Het is een verlangen dat in je gaat leven en dat langzaam tot ontwikkeling kan komen. De keuze voor het priesterschap begint dan ook niet bij jezelf, maar bij God: je wordt door Hem geroepen. Het Ariënsinstituut, de priesteropleiding van het Aartsbisdom Utrecht, wil je de gelegenheid geven om in een sfeer van gebed en ontmoeting na te denken over de vraag of de Heer jou misschien roept om priester te worden.

Daarom worden tijdens de Goede Week meeleefdagen georganiseerd voor jonge mannen tussen 17 en 40 jaar. Samen met de priesterstudenten bereid je je voor op het feest van Pasen door de viering van Witte Donderdag, Goede Vrijdag en de Paaswake. Je neemt deel aan het bezinningsprogramma tijdens deze dagen en aan de liturgische plechtigheden met kardinaal Eijk in de St. Catharinakathedraal te Utrecht. Vanzelfsprekend zal er ook gelegenheid zijn om met de studenten en met de rector te spreken over de vragen die je wellicht hebt.

De meeleefdagen beginnen op Witte Donderdag (6 april) vóór de avondmis en worden afgesloten na de Hoogmis van Pasen (9 april).

info

Rector P. Kuipers
(030) 23 10 490
rector@ariensinstituut.nl
www.ariensinstituut.nl

organisatiePriesteropleiding Aartsbisdom Ariënsinstituut
locatieAriƫnsinstituut, Keistraat 9
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl