Vandaag is zondag 23 juni  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneermaandag 29 mei 2023    Evangelie van 2023-05-29
(2e Pinksterdag)
 titelOpen Kerkendag
beschrijving

Op Tweede Pinksterdag, 29 mei 2023, wordt de landelijke Open Kerkendag gehouden. De derde editie van de Open Kerkendag staat in het teken van het kerkinterieur.

Het Nederlandse landschap staat bekend om de torenspitsen en kerken, maar wat schuilt er nu precies achter deze stenen façades? In de Nederlandse kerken is zóveel kunst en erfgoed te zien, dat je zonder overdrijving van musea kunt spreken. Om daar iets van mee te krijgen, om dat te zien en te ervaren, moet je wel een keer naar binnen gaan. Dat is de uitnodiging van Open Kerkendag.

Kom binnen en verbaas je over al dat moois van eeuwen en geniet van diverse activiteiten. De voorgaande edities hebben wij op grote deelname kunnen rekenen uit de provincies Noord-Brabant en Zeeland, maar dit jaar hopen wij dat kerken uit het hele land de kerkdeuren openen op tweede pinksterdag.

info

www.openkerkendag.nl

locatie
plaatsNederland
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl