Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzondag 4 juni 2023    Evangelie van 2023-06-04
(Heilige Drieëenheid)
begintijd14:00 uur
eindtijd15:30 uur
 titelAbdijdialoog - De mens achter boer en tuinder
beschrijving

Boer of tuinder. Het mooiste beroep! Maar wel één met grote uitdagingen en onzekerheden. In deze mooie sector komt er veel op ons af: stikstof, water, klimaat, natuurdoelstellingen, de gebiedsgerichte aanpak, het landbouwakkoord. Het is in deze tijden belangrijk om oog en oor te blijven hebben voor elkaar. Op zondag 4 juni (van 14.00-15.30 uur) wordt in de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther daarom een speciale abdijdialoog georganiseerd voor boeren en tuinders.

Graag staan we tijdens deze bijeenkomst met jou als boer of tuinder stil bij de mens achter de boer en tuinder. Hoe zoek en vind je je weg hierin voor jezelf en jouw bedrijf dat generaties lang in de familie is? Wat doen alle veranderingen en uitdagingen met jou?

Programma 4 juni 2023

  • ‘Hart onder de riem’ door abt Denis Hendrickx
  • ‘In welke werkelijkheid leven we’ door Frederike Praasterink
  • Samen in gesprek in kleine groepjes onder leiding van met Michael Kuhn (Abdij van Berne), Carmen van Dam (LTO Academie) en Marloes Vermeer (Waarde van het land)

We nodigen je uit samen met gelijkgestemden in gesprek te gaan. Je verhaal vertellen, steun vinden bij elkaar en elkaar versterken in deze turbulente tijden. Bespreken hoe jij denkt over de toekomst van je bedrijf. Aangeven wat je nodig hebt als ondernemer, maar vooral als mens. Erkenning, herkenning en inspiratie vinden bij elkaar.

Praktische informatie:
Voel je welkom tijdens deze bijeenkomst. Aanvang: 14.00 uur. Einde: 15.30 uur. Deelname is gratis, maar meld je vooraf aan via het aanmeldformulier op de website of per e-mail.

We bieden je graag de mogelijkheid om een vervolg te geven aan deze bijeenkomst. Daar vertellen we je 4 juni graag meer over.

De abdijdialoog wordt georganiseerd door de Abdij van Berne, Waarde van het Land, HAS en ZLTO/LTO Academie.

Waarom deze abdijdialoog?
Ongeveer 100 jaar geleden werkten de paters in de Abdij van Berne in het Brabantse Heeswijk-Dinther al aan de verbetering van het leven van de boeren. Sindsdien staan namen als Pater van der Elsen, de oprichter van NCB (de voorganger van ZLTO) voor een zelfbepaald boerenleven, de bereidheid elkaar te ondersteunen en tegelijkertijd de gemeenschap te dienen. Dat is in de afgelopen tijden van economische ontwikkeling waarin productiviteit, kostprijsverlaging, schaalvergroting en winstmaximalisatie de boventoon voerden uit het oog geraakt. Het is tijd om de mens achter de ondernemer weer centraal te stellen.

info

webmaster@abdijvanberne.nl
www.abdijvanberne.nl/agenda/abdijdialoog-de-mens-achter-de-boer-en-tuinder

locatieAbijd van Berne, Abdijstraat 49
plaatsHeeswijk-Dinther (Noord-Brabant)
postcode54
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl