Vandaag is zaterdag 13 april  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneermaandag 1 april    Evangelie van 2024-04-01
(2e Paasdag)
begintijd06:00 uur
eindtijd20:00 uur
 titelVanuit Breda naar Paardenprocessie Hakendover
beschrijving

Broederschap Breda organiseert elke Tweede Paasdag vanuit omgeving Breda een bedevaart naar Hakendover België waar de Paardenprocessie Hakendover trekt.

Hakendover, een klein plaatsje onder de rook van Tienen in België. Een dag van devotie en oeroude tradities, voorgegaan door een groot aantal paarden, figuranten en muziekkorpsen, gaan hier hand in hand. Het grootste spektakel is uiteraard het moment dat al deze paarden en hun ruiters een aantal ronden in vol galop rond het altaar op de Tiense Berg draven. Een zak echte onvervalste Belgische friet op de plaatselijke kermis is bij menigeen het sluitstuk van Hakendover.

Deze paardenprocessie geniet internationaal aanzien en staat inmiddels op de lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed België. Na de paardenprocessie in Hakendover, wordt op de terugweg ook altijd het plaatsje Scherpenheuvel aangedaan.

  • Diverse opstapplaatsen in West Brabant.
  • Vervoer per luxe touringcar(s).

info

H.A.J. Brouwers (contactpersoon)
(06) 43 44 82 92
eric.brouwers@hetnet.nl

pp-h.be

locatieHakendover
plaatsTienen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl