Vandaag is vrijdag 19 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Jong Katholiek

Jong Katholiek

Website E-mail

Postbus 13049
3507 LA  Utrecht

(030) - 232 69 23

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 4 november 2023    Evangelie van 2023-11-04
begintijd13:15 uur
eindtijd21:30 uur
 titelKatholieke Jongerendag - Welkom thuis
beschrijving

Op zaterdag 4 november 2023 wordt onder de vlag van JongKatholiek, de jongerenafdeling van de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland, een Katholieke Jongerendag (KJD) gehouden met als thema ‘Welkom thuis’. Deze dag wordt georganiseerd door een enthousiaste groep vrijwilligers in samenspraak met mgr. Mutsaerts, bisschopreferent voor Jeugd en Jongeren namens de Nederlandse Bisschoppenconferentie.

‘Vanuit heel het land zijn deze dag jongeren tussen 16 en 30 jaar welkom in Congrescentrum De Grote Pekken in Veenendaal om hun geloof te beleven en andere jongeren te ontmoeten. Met het thema ´Welkom thuis´ willen wij de katholieke jongeren laten ervaren dat de kerk in Nederland leeft! We mogen thuis zijn bij elkaar en bij de Vader, in gemeenschap leven en als jongeren onze plek binnen de Katholieke Kerk innemen’, zeggen de organisatoren.

Aansluiten bij enthousiasme over de WJD
De Katholieke Jongerendag wordt drie maanden na de Wereldjongerendagen (WJD) gehouden. Honderden Nederlandse jongeren reizen daarvoor komende zomer naar Lissabon. Veel jongeren zullen hier inspiratie opdoen en stappen zetten in geloof. De Katholieke Jongerendag wil aansluiten bij dit enthousiasme en de jongeren die niet naar de WJD gegaan zijn, daarin meenemen Het zal een dag worden van nieuwe ontmoetingen en weerziens.

Door een kerngroep wordt al hard gewerkt om de KJD voor te bereiden. De organisatie bestaat uit verschillende werkgroepen van jongeren uit de bisdommen, nieuwe bewegingen, congregaties, katholieke studentengroepen en jongeren uit migrantengroepen. Daarmee wordt de Katholieke Jongerendag een breed gedragen initiatief.

De organisatie wil deelnemers gelegenheid bieden om te bouwen aan een persoonlijke relatie met God. Het programma bevat onder andere sprekers, muziek, de Heilige mis, workshops en ruimte voor ontmoeting en ontspanning. Ook tieners tussen 12 en 15 jaar zijn met een tiener- of vormselgroep van harte welkom om aan te sluiten bij het programma deze dag.

Details

  • Datum: 4 november 2023
  • Locatie: De Grote Pekken 11, 3901 JB Veenendaal. 10 minuten lopen van het station.
  • Vervoer: De locatie bevindt zich 10 min. lopen van centraal station Veenendaal, daarnaast zullen er vanuit verschillende bisdommen en organisaties busreizen geregeld worden.
  • De locatie is om 12.00 uur open. Het programma start om 13.15 uur en duurt tot 21.30 uur
  • Deelnemers: jongeren tussen 16-30 jaar.
  • 12-15 jaar zijn welkom in een groep met begeleiding
  • Meehelpen? Meld je aan als vrijwilliger!

Tickets
Bestel je ticket(s) op www.eventsforchrist.nl/event/katholieke-jongerendag-2023

  • Standaard ticket: € 15
  • Groepsoptie 1: 4 tickets voor € 50
  • Groepsoptie 2: 10 tickets voor € 100

info

www.katholiekejongerendag.nl

organisatieJong Katholiek
locatieDGP11, De Grote Pekken 11
plaatsVeenendaal (Utrecht)
postcode39
bisdomUtrecht
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl