Vandaag is vrijdag 19 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdinsdag 3 oktober 2023    Evangelie van 2023-10-03
begintijd20:00 uur
 titelDe filosofie van Emmanuel Levinas
beschrijving

U bent welkom bij onze avonden geloofsverdieping. Deze keer hebben wij David Lebrun te gast, pastoor en filosoof. Hij neemt ons mee in het denken van de joodse filosoof Emmanuel Levinas.

Het denken van Levinas (1906-1995) draait steeds om het ’Gelaat van de Ander’. Een thema dat hierin meespeelt is verantwoordelijk. In dit woord zit het woord ’antwoord’. Verantwoordelijkheid is het antwoord op het appèl dat op je gedaan wordt door de Ander (bewust met hoofdletter geschreven). Deze Ander is niet God zelf, maar het ’spoor’ dat God nalaat in het gelaat van onze medemens, met name de kwetsbare medemens.

Dr. David Lebrun is een Vlaamse pastoor in Noord-Brabant en heeft zijn studie filosofie toegespitst op de gedachtewereld van Immanuel Levinas.

info

www.katholiekdrechtsteden.nl

locatieTitus Brandsma Gedachteniskapel, Nolensweg 10
plaatsDordrecht (Zuid-Holland)
postcode33
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl