Vandaag is maandag 4 december  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdinsdag 21 november    Evangelie van 2023-11-21
(Opdracht heilige Maagd Maria in de tempel)
begintijd20:00 uur
 titelHet leven en werk van G. K. Chesterton
beschrijving

U bent welkom bij onze avonden geloofsverdieping. We hebben te gast Mgr. Rob Mutsaerts, hulpbisschop van Den Bosch. Hij komt spreken over G. K. Chesterton.

Gilbert Kieth Chesterton (1874-1936) was een Engelse letterkundige en journalist. Hij verdedigde steeds de menselijke waardigheid tegen allerlei ’ismen’. Chesterton is de geestelijk vader van de priester-detective Father Brown. Zijn scherpe, met humor geladen teksten bezorgden hem grote populariteit, maar ook talrijke vijanden. Hij wordt de ’prins van de paradox’ genoemd. Chesterton schreef een nonchalant, geestig proza vol met verbluffende formuleringen. Zijn religieuze en politieke opvattingen zijn zo genuanceerd dat ze niet goed in een vrijzinnig of conservatief hokje te plaatsen zijn. Na zijn bekering tot het rooms-katholicisme werd hij een vurig geloofsverdediger, met name tegen liberale, seculiere en protestantse vooroordelen.

Rob Mutsaerts is een kenner van het werk van Chesterton en verzorgt een inleiding op zijn leven en werk.

info

www.katholiekdrechtsteden.nl

locatieTitus Brandsma Gedachteniskapel, Nolensweg 10
plaatsDordrecht (Zuid-Holland)
postcode33
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl