Vandaag is dinsdag 21 mei  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneermaandag 29 juli t/m zaterdag 3 augustus    Evangelie van 2024-07-29
 titelInternationale Misdienaarsbedevaart
beschrijving

Van 29 juli t/m 3 augustus 2024 worden duizenden misdienaars en acolieten verwacht voor de 13e internationale misdienaarsbedevaart in Rome. De Internationale Vereniging van Ministranten CIM (Coetus Internationalis Ministrantium) brengt de misdienaars uit heel Europa samen in de Eeuwige Stad om hen duidelijk te maken dat de Heer grote plannen heeft met elk van hen. De vorige editie dateert van 2018. Toen namen er meer dan 60.000 jongeren deel aan de bedevaart naar Rome.

Onlangs werden alvast al het logo en het motto van de bijeenkomst bekendgemaakt. De twee sleutels op het logo verwijzen naar het symbool uit het pauselijk wapen. Het is een verwijzing naar de Heilige Petrus en zijn graf in Rome, tevens de uiteindelijke bestemming van de bedevaart. Tegelijk wordt hiermee ook de universele kerkelijke dimensie van het misdienaarschap uitgedrukt. De twee sleutels zijn verbonden door een ring met hangers die de Sint-Pietersbasiliek en het bedevaartmotto ‘met jou’ tonen (Jes 41:10).

Ook de hymne, die verkozen werd als winnaar werd van een internationale competitie, pikt datzelfde motto op. Daarin worden ook de vele culturen en talen die tijdens deze pelgrimstocht in Rome samenkomen met elkaar verbonden. Met de titel Met jou knoopt de pelgrimshymne aan bij de passage uit de Bijbel van Jes 41:9-10, die ook al de inspiratie vormde voor het motto van de ministrantenbedevaart in de zomer.

info

www.minis-cim.net

locatie
plaatsRome (Italië)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl