Vandaag is zaterdag 20 april  

categorie categorie Retraite
retraite
wanneermaandag 3 t/m vrijdag 7 juli 2023    Evangelie van 2023-07-03
(Heilige Thomas)
 titelZomerretraite St. Michaelklooster Steyl
beschrijving

In de zomer staat de natuur volop in bloei en is er leven in overvloed. Wij mensen vormen een onderdeel van de natuur, zijn zelf ook natuur. Ook wij kunnen bloeien en het leven volop in ons laten stromen. We hoeven alleen maar tijd te nemen om rust te vinden en op adem te komen. Dat kan in deze retraite. Je neemt tijd voor jezelf en vertraagt je levenstempo. In die vertraging kan helder worden hoe je leven eruit ziet, wat belangrijk voor je is en wat je anders zou willen. Wat daarbij helpt is de natuurlijke adem, meditaties en uit je hoofd gaan. Die drie ‘sleutels’ lopen als een rode draad door de retraite. 

Op het programma van deze zomerretraite staan diverse meditaties zoals loopmeditatie, stiltemeditatie, muzikale meditatie en meditatief bewegen. Zo versterk je de verbondenheid met de aarde, de natuur en je intuïtie. De retraite is zo opgebouwd dat ze geleidelijk uitmondt in de vraag wat er zich in jou wil meedelen.

Dagelijks zijn er ’s ochtends en ’s avonds groepsbijeenkomsten (die telkens ongeveer vijf kwartier duren). Centraal in iedere bijeenkomst staat een (begeleide) meditatie. Daarnaast zijn er korte inleidingen op het thema, is er meditatieve beweging en reflectie. De middagen zijn voor jezelf, om te rusten, te lezen of te wandelen langs de Maas of in de kloostertuinen. Aan het einde van de middag is er (voor wie wil) nog een meditatie en in de avonden ronden we de dag af en brengen deze tot rust. De retraite is verstillend, dat wil zeggen met momenten van stilte (niet de gehele retraite is in stilte).

Ook is er gelegenheid (op basis van vrijwilligheid) deel te nemen aan de gebedsmomenten van het klooster (in het Duits). 

Deze vijfdaagse retraite vindt plaats in het prachtige, aan de Maas gelegen, klooster st Michael in Steyl. Laat je inspireren door deze prachtige retraite op een bijzondere locatie. Maak kennis met uiteenlopende meditatievormen. Geniet ook van de kloostertuinen, de Maas en de heerlijke vegetarische kloostermaaltijden.

Prijzen: € 445 – € 480 – € 520,- op basis van volpension.

Kamer met douche en toilet: € 520. Twee personen op 1 kamer met douche en toilet: € 480 per persoon. Kamer met douche en toilet op de gang:  € 445.

info

www.bezinnen.com/events/midweekretraite-zomertijd-ademtijd-steyl-3-7-juli-2023

locatieSt. Michaelklooster, Sint Michaƫlstraat 7
plaatsSteyl (Limburg)
postcode59
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl