Vandaag is maandag 4 december  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Kerk in Nood (ACN Nederland)
(Kerk in Nood)

Kerk in Nood (ACN Nederland)

Website E-mail

Kerk in Nood ondersteunt christenen over de hele wereld waar zij worden vervolgd of onderdrukt of waar zij in pastorale nood zijn.

Peperstraat 11-13
5211 KM  's-Hertogenbosch
(073) 613 08 20
info@kerkinnood.nl
www.kerkinnood.nl

Abdij van Park 5
B-3001 Leuven
016/39 50 50
info@kerkinnood.be
www.kerkinnood.be

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 22 november    Evangelie van 2023-11-22
 titel#RedWednesday
beschrijving

Met RedWednesday vestigt Kerk in Nood (ACN) op woensdag 22 november de aandacht op het lot van miljoenen vervolgde, onderdrukte en bedreigde gelovigen in de hele wereld. Wereldwijd worden rond deze dag honderden beroemde kathedralen, kerken, kloosters, monumenten en openbare gebouwen in bloedrood verlicht.

Meld uw kerk aan!
De vervolging van gelovigen neemt wereldwijd toe. Liefst 62 landen (32%) kennen aanzienlijke schendingen. Christelijke minderheden zijn relatief vaak slachtoffer. Staten, jihadistische groepen en religieuze nationalisten hebben het in diverse landen op hen gemunt. In het rapport ‘Vervolgd en vergeten 2022’ presenteren we - in de week voor RedWednesday - de bevindingen van twee jaar onderzoek naar de vervolging van Christenen wereldwijd.  

Wereldwijd
Gebouwen die in de afgelopen jaren van de campagne in het rood verlicht zijn, zijn onder meer het Colosseum, de Sacre Coeur-basiliek in Parijs en de Trevi-fontein in Rome, het Christusbeeld op de Corcovado in Rio de Janeiro, het Oostenrijkse parlementsgebouw en de kathedraal van Frankfurt. Bovendien vonden in veel kerken ‘Avonden van Getuigenis’ plaats, waarop christenen verslag deden van de vervolging in hun thuislanden.

info

kerkinnood.nl/redwednesday

organisatieKerk in Nood (ACN Nederland)
locatie
plaatswereldwijd
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl