Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 2 september 2023    Evangelie van 2023-09-02
 titelBedevaart naar Kevelaer
beschrijving

Op zaterdag 2 september 2023 gaat de H. Johannes de Doperparochie Schaijk, Overlangel, Ravenstein en Herpen op bedevaart naar Kevelaer.

“Heb Vertrouwen - Ik ben het!” (Mt.14,27)

Dat is het thema voor het bedevaartjaar 2023.

Vertrouwen is een groot goed: Vertrouwen hebben in iets, in iemand.

Erger is het als dat vertrouwen wordt beschaamd.

Vaak zijn breuken en wonden die zo zijn ontstaan zo elementair dat ze soms maar moeilijk geheeld kunnen worden en soms helemaal niet.

Pijnlijke ervaringen doen wij op in onze eigen omgeving, in onze Kerk, in de bestuurders van ons eigen land en in het wereldgebeuren. Wie of wat kan ik nog vertrouwen?

In een situatie, die voor de leerlingen van Jezus helemaal onzeker en stormachtig werd, vol dreiging en gevaar, spreekt Jezus deze hoopvolle woorden. Wij willen deze woorden van hoop in dit jaar in het middelpunt plaatsen.

Kevelaer is voor veel mensen zo’n hoopvolle plaats, waar we ons verdriet en verlies bij Maria, Troosteres der Bedroefden kunnen neerleggen.

Wij gaan bidden bij haar om vertrouwen te behouden en te krijgen.

Jezus zelf heeft ons daarvoor die hoopvolle woorden gegeven.

Daarom nodigen wij u nu vooral uit om met ons mee te gaan voor een bezoek aan Kevelaer, naar Maria de Troosteres der Bedroefden.

Wij hopen u op deze reis graag te ontmoeten namens de Broederschappen van Ravenstein, Veghel en Oss, met omstreken.

U kunt zich aanmelden tot 11 augustus 2023.

info

www.heiligejohannesdedoper.nl/bedevaart-naar-kevelaer-2

locatie
plaatsKevelaer (Duitsland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl