Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 10 juni 2023    Evangelie van 2023-06-10
begintijd12:00 uur
eindtijd15:00 uur
 titelAuto wassen en zegenen tbv WJD
beschrijving

Op zaterdag 10 juni tussen 12.00 en 15.00 uur wassen jongeren uit onze parochie auto’s op het kerkplein voor de Antoniuskerk. De opbrengst van het autowassen wordt gebruikt om de kosten te dekken voor de Wereld Jongeren Dagen (WJD) naar Lissabon aankomende zomer. Na het autowassen zal pastor Sander naar wens graag uw auto (of ander voertuig) zegenen.

Wereld Jongeren Dagen (WJD)
De WJD is een groots evenement waarbij Paus Franciscus jongeren vanuit de hele wereld uitnodigt om met elkaar het geloof te vieren. Dit wordt eens in de twee á drie jaar georganiseerd en vindt dit jaar plaats in Lissabon, van 1 t/m 6 augustus. Ook vanuit ons bisdom wordt er een reis georganiseerd en natuurlijk gaan er vanuit onze parochie jongeren mee. Deze jongeren komen geregeld bij elkaar om zich hierop voor te bereiden, om samen deze weg van het geloof te kunnen gaan. Uiteraard kunnen zich nog steeds jongeren aansluiten.

Bijdrage in de reiskosten
Deze enthousiaste en gelovige jongeren hebben hier wel hulp bij nodig! Het is namelijk een dure reis. De komende weken, in aanloop naar de WJD deze zomer, gaan ze zich vaker tonen met sponsoracties om de reis voor hen enigszins betaalbaar te maken. Ook de opbrengst van het autowassen wordt gebruikt om de kosten te dekken voor hun reis naar Lissabon.

Wie de jongeren wil helpen komt dus op zaterdag 10 juni met de auto naar de Antoniuskerk tegenover het Centraal Station Dordrecht, Burgemeester de Raadtsingel 45 in Dordrecht.

info

www.katholiekdrechtsteden.nl

locatieSint Antoniuskerk, Burgemeester De Raadtsingel 45
plaatsDordrecht (Zuid-Holland)
postcode33
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl