Vandaag is vrijdag 1 december  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 7 oktober    Evangelie van 2023-10-07
(Heilige Maagd Maria van de Rozenkrans)
begintijd10:30 uur
eindtijd16:00 uur
 titelZing mee! Lieddag met Andries Govaart
beschrijving

Op zaterdag 7 oktober vindt er in Houten een oecumenische lieddag plaats rond de lieddichter Andries Govaart. Naast een grote en gevarieerde keuze uit zijn verzamelbundel staan er nieuwe composities op het programma, waaronder een gloednieuw ordinarium.

De dag vindt plaats op gezamenlijk initiatief van de rooms-katholieke parochie en de protestantse gemeente van Houten, met medewerking van Andries Govaart zelf, en is bedoeld voor iedereen die het zingen in de kerk een warm hart toedraagt.

Belangstellenden uit het hele land zijn welkom om samen te zingen uit Govaarts verzamelbundel De weg die je goeddoet (2022), om op die manier breed kennis te maken met wat deze grote uitbreiding van de liederenschat allemaal te bieden heeft. Daarbij komen ook meerstemmige partituren aan de orde, die te vinden zijn op de website die bij de liedbundel hoort. Die worden aangevuld met nieuwe muziek op bestaande teksten van Govaart, speciaal voor deze lieddag gecomponeerd.

Ten slotte wordt ook een gloednieuw ordinarium ingestudeerd, getiteld ‘De achtste dag’, met nieuwe teksten van Andries Govaart op muziek van Mannes Hofsink. Het repertoire vertoont een grote variatie in muziekstijlen en gebruiksmogelijkheden. De dag wordt afgesloten met een korte viering.

Wanneer
Zaterdag 7 oktober van 10.30 uur tot 16.00 uur (kerk open 10.00u.)

Waar
Opstandingskerk, Het Kant 1, Houten (vanaf NS-station Houten paar minuten lopen, en er is ruime parkeergelegenheid)

Kosten
€ 17,50 bij vooraanmelding, € 20,00 aan de deur (inclusief alle bladmuziek, koffie, thee, zelf lunch meenemen)

Aanmelden
Stuur een mail naar lieddaghouten2023@gmail.com met vermelding van naam, adres, telefoonnummer, mailadres, aantal personen, en zo mogelijk stemsoort (sopraan, alt, tenor, bas). Je ontvangt per mail een nota, en na de betaling is de inschrijving definitief.

info

lieddaghouten2023@gmail.com
www.pj23.nl/show/activiteit/831
www.protestantsegemeentehouten.nl/lieddag2023

locatieOpstandingskerk, Het Kant 1
plaatsHouten (Utrecht)
postcode39
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl