Vandaag is vrijdag 1 december  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneervanaf woensdag 4 oktober    Evangelie van 2023-10-04
(Werelddierendag / Sint Franciscus)
begintijd18:00 uur
 titelAlphacursus Emmauskerk Hilversum
beschrijving

In oktober starten we binnen het dekenaat Hilversum met de RK Alphacursus. Diaken Randy Simileer en diaken Wim Balk zijn bezig met de voorbereidingen. Het gaat om tien maandelijkse bijeenkomsten van oktober 2023 tot en met juli 2024 op een woensdagavond.

In deze serie bijeenkomsten zullen we samen ons christelijk geloof ontdekken en misschien wel herontdekken. Elke avond begint met een broodmaaltijd. Vervolgens is er een inleiding – regelmatig  door een inleider van buitenaf – en daarna gaan we in kleine groepen uiteen. Aan het eind van de avond kunnen we met elkaar nog napraten.

Er zal bijvoorbeeld worden ingegaan op de vraag ‘Wie is Jezus?’ en ‘Waarom bidden en hoe?’. Het is een plek waar mensen en verhalen samenkomen, waar we het met elkaar over ons geloof kunnen hebben in een open, vriendschappelijke en gemeenschappelijke sfeer. En … Alpha is er voor iedereen: gelovigen, twijfelaars en niet-gelovigen. Voor de wekelijkse kerkganger, voor wanneer je alleen met Kerst en Pasen in de kerk bent en voor wanneer je misschien nog nooit in een kerk bent geweest.

RK Alpha in het dekenaat Hilversum – één keer per maand – tien maanden vanaf oktober 2023 – op een woensdag – vanaf 18.00 uur incl. een broodmaaltijd – Emmauskerk in Hilversum.

In de diverse parochiebladen van augustus / september zul je er meer over lezen met onder andere alle data en alle inschrijfmogelijkheden.

De data van de eerste drie bijeenkomsten zijn: 4 oktober, 1 november en 6 december.

Degenen die zich nu al willen opgeven kunnen mailen naar:
catechese-emmaus-paulus@outlook.com óf bellen naar het parochiesecretariaat, 035-624 28 92.

info

(035) 624 28 92
catechese-emmaus-paulus@outlook.com
www.emmaus-paulus.nl/rk-alpha-bijeenkomsten-voor-iedereen

locatieEmmauskerk, Kerkenlandenlaan 5
plaatsHilversum (Noord-Holland)
postcode12
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl