Vandaag is vrijdag 1 december  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneervanaf woensdag 4 oktober    Evangelie van 2023-10-04
(Werelddierendag / Sint Franciscus)
begintijd19:30 uur
eindtijd21:30 uur
 titelGeloofscursus Krijtberg Amsterdam
beschrijving

Bent u katholiek en wilt u meer weten over uw Kerk en geloof? Bent u van een andere christelijke gemeenschap en benieuwd naar wat de katholieke Kerk gelooft en doet? Of behoort u tot geen enkele geloofsgemeenschap, maar trekt de katholieke Kerk u aan? Misschien denkt u er zelfs aan om katholiek te worden? Voor elk van u is de geloofscursus geschikt!

De cursus begint op woensdagavond 4 oktober en loopt tot 24 april volgend jaar. Met viermaal een korte pauze trekken we zeven maanden met elkaar op in een groep van gemiddeld tien à twintig deelnemers. We starten bij de basis: geloof, verbond, genade, Jezus. Vervolgens gaan we via verschillende aspecten van de Kerk en van het christelijk leven de ‘smalle weg’ op van het kruis en de verrijzenis met Pasen, wanneer de geloofsleerlingen zullen worden gedoopt en/of gevormd. Ten slotte verdiepen we ons in de sociale leer en in de evangelisatie, waarmee de katholieke Kerk antwoord geeft op Jezus’ oproep: “Kom, volg Mij”. Tijdens de cursus is er ook alle ruimte voor uw eigen vragen.

De cursus wordt gegeven in het Xaveriushuis naast de Krijtberg, Singel 448, en wordt geleid door pater Marc Lindeijer SJ, met medewerking van pastoor-deken Eric Fennis, rector Jan Stuyt SJ, pater Ben Frie SJ en diaken Rob Polet.

info

www.krijtberg.nl/doop-en-vormsel-volwassenen

locatieDe Krijtberg, Singel 446
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl