Vandaag is zaterdag 9 december  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerzaterdag 18 november    Evangelie van 2023-11-18
begintijd13:00 uur
 titelSint Nicolaas Academie - Maurice Essers
beschrijving

De Sint Nicolaasacademie Amsterdam heeft in het najaar van 2023 weer een aantal lezingen gepland onder het thema Babylonische tijden; Denken zonder God te kunnen.

 • Zaterdag 16 september
  De weg vooruit, is de weg terug; Schopenhauer als christen.
  Filosoof en Schopenhauer-expert Joris van Rossum bespreekt zijn boek: “De weg terug, Schopenhauer voor een dolende wereld.”
 • Zaterdag 21 oktober
  Wakker of woke?
  Spreker Simon van Groningen zal bij ons te gast zijn. Hij is predikant en heeft inmiddels een welbekend Youtube-kanaal “Deze Dagen” (het zal zijn als in de dagen van Noach).
 • Zaterdag 18 november
  Katholicisme in de periode tussen de 1ste en 2de wereldoorlog.
  Maurice Essers is o.a. voorzitter van Stichting Katholiek erfgoed. Hij zal spreken over het Katholicisme in de context van de strijd tussen democratie en totalitarisme.
 • Zaterdag 16 december
  Leven in de eindtijd.
  We leven in de eindtijd waarin het systeem van Babylon steeds zichtbaarder wordt. Esther Noordermeer zal spreken over de betekenis van Babylon in het boek Openbaring.

Details

 • Bovenzaal Sint Agneskerk
  Amstelveenseweg 161-163 Amsterdam
 • Aanvangstijd 13.00 uur
 • Toegang: € 7,50
 • NL24 INGB 0000 4515 11
  tnv Sint Nicolaas Academie
  ovv welke lezing of contant bij de binnenkomst

info

sintnicolaasacademie@gmail.com

locatieAgneskerk, Amstelveenseweg 161
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl