Vandaag is zaterdag 2 december  

categorie categorie Cursus
cursus
Bisdom Breda
(B Breda)

Bisdom Breda

Website E-mail

Postbus 90189
4800 RN Breda

Veemarktstraat 48
4811 ZH Breda

tel (076) 522 34 44

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf woensdag 4 oktober    Evangelie van 2023-10-04
(Werelddierendag / Sint Franciscus)
begintijd19:30 uur
 titelGeloofscursus Inleiding Bijbel
beschrijving

Op woensdag 4 oktober 2023 start de Geloofscursus met als thema: “Inleiding Bijbel”. De avondcursus maakt deel uit van een reeks cursussen die onafhankelijk van elkaar te volgen zijn. De vervolgavonden van deze cursus zijn op 11, 18 en dinsdag 31 oktober.

De geloofscursus
Met de geloofscursus hoopt het bisdom Breda tegemoet te komen aan het verlangen naar geloofsverdieping en -verinnerlijking. De cursus is laagdrempelig, voorkennis is niet vereist.

Voor wie
Vooral voor vrijwilligers in de parochie, maar ook voor alle andere geïnteresseerden, willen wij deze cursus aanbevelen.

Waar en tijd
De cursuslocatie is de Cuyperszaal, onder de Basiliek in Oudenbosch. de tijd is van 19.30 - 21.30 uur. Data staan in de kalender hiernaast.

Achtergrond en inhoud
De grond van ons geloof vinden we in de Bijbel, ook wel de Schrift genoemd. Het is een onmisbaar boek. Maar het vergt wel wat om dit boek goed te lezen en te verstaan. De Bijbel is eigenlijk geen boek, maar een bibliotheek. Vele boeken, uit heel verschillende perioden uit een ver verleden zijn er in verzameld, maar uit al die stemmen klinkt er maar een boodschap: die van God. Al deze teksten vertellen wie God is en wie Jezus is, die ons God laat zien. Dat ontdek je pas als je leest en je ervoor openstelt. De Schrift is openbarend, als je er goed mee omgaat. Hoe dat in zijn werk gaat kunt u leren in de vier samenkomsten.

Kosten
Aan deze bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden. Een vrijwillige bijdrage, ter plekke of over te maken, is welkom.

info

www.bisdombreda.nl/agenda/start-geloofscursus-inleiding-bijbel

organisatieBisdom Breda
locatieCuyperszaal, Basiliek van de Heilige Agatha en Barbara, Markt 57
plaatsOudenbosch (Noord-Brabant)
postcode47
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl