Vandaag is vrijdag 19 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 5 t/m zondag 7 januari    Evangelie van 2024-01-05
 titelPelgrimage naar Bonifatius in Fulda (D)
beschrijving

In het laatste weekend van de Kerstvakantie, van 5 t/m 7 januari 2024 gaat Jong Bisdom Haarlem-Amsterdam op pelgrimage naar Bonifatius. De bedevaart gaat naar de stad Fulda, middenin Duitsland.

Fulda
Fulda ontstond bij een in 744 in opdracht van Bonifatius gesticht benedictijner klooster. De bijzetting van de bij Dokkum gedode bisschop in de abdij van Fulda maakte van de stad een belangrijke bedevaartplaats. Uit deze periode dateert ook de romaanse Michaelskerk (818-822), een van de oudste kerken in Duitsland. Bonifatius’ relieken bevinden zich nu in de crypte onder de dom, die van later datum is.

info

Carolien Hoogenboom
choogenboom@bisdomhaarlem-amsterdam.nl
www.jongekerk.nl

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatie
plaatsFulda (Duitsland)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl