Vandaag is zaterdag 2 december  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneermaandag 2 oktober    Evangelie van 2023-10-02
(Heilige Engelbewaarders)
begintijd19:30 uur
eindtijd20:30 uur
 titelDe Fioretti over Sint Franciscus
beschrijving

Op maandag 2 oktober, twee dagen vóór de feestdag van Sint-Franciscus van Assisi, is er in Wittem een lezing over deze heilige aan de hand van de fioretti: verhalen die over hem en zijn gezellen zijn opgetekend. Deze vaak wonderlijke verhalen kunnen ons in de tegenwoordige tijd wellicht helpen om anders te kijken en vooral anders te handelen als het gaat om duurzaamheid, natuurbesef en gemeenschap omwille van de heelheid van de schepping.  

De fioretti (Italiaans voor bloempjes) zijn meer dan honderd jaar na Franciscus’ dood geschreven door een anonieme franciscaan, bedoeld als inspiratiebron voor de orde. Ze zijn door de eeuwen heen altijd erg populair geweest. Deze lezing wordt verzorgd door René Haustermans, pastoraal medewerker Klooster Wittem.  

  • Wanneer: Maandag 2 oktober 2023. 19:30 – 20:30 
  • Entree: Vrije gave
  • Waar: Klooster Wittem, Wittemer Allee in Wittem

info

www.bisdom-roermond.nl/De-Fioretti-over-St.-Franciscus

locatieKlooster Wittem, Wittemer Allee 32
plaatsWittem (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl